Kerstpasta met Hollandse pesto en semi-zongedroogde tomaten

66
Gemiddeld
Kerstpasta met hollandse pesto en semi-zongedroogde tomaten
 
Aangeboden door:

Bereidingswijze

50 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 160 graden. Was de tomaten, dep ze droog en leg ze, aan de steel, op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel een scheut olijfolie over de tomaten. Zet de bakplaat 50 minuten in een voorverwarmde oven. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Mix ondertussen knoflook (gepeld), boerenkool, basilicum, geraspte kaas, walnoten en citroensap in een hoge beker.

Pureer met de staafmixer tot pesto. Breng op smaak met peper en zout. Giet de pasta af en mix er naar smaak de pesto doorheen. Verdeel de pasta over de borden en serveer met de semi-gedroogde tomaten (als het lukt nog aan de steel) bovenop de spaghetti. Serveer met geraspte kaas.

Ingredienten

4
Personen

Voor de kerstpasta

  • 20 g basilicum
  • grote hand vol gesneden boerenkool
  • 50 g belegen geraspte kaas + extra voor over de pasta
  • sap van een halve citroen
  • 2 tenen knoflook
  • 15 walnoten
  • 320 g spaghetti
  • 16 roma-tomaten
  • olijfolie om te bakken
  • 6 el olijfolie (extra vierge)
Geef je waardering
66