De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Katjang pedis

Katjang pedis, oftewel pikante pinda's, zijn extra lekker wanneer je ze zelf vers maakt. Ze zijn een klassieker onder de borrelnootjes en een grote favoriet. 

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
pedis

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Katjang pedis, oftewel pikante pinda's, zijn extra lekker wanneer je ze zelf vers maakt. Ze zijn een klassieker onder de borrelnootjes en een grote favoriet voor velen. 

Bereidingswijze

Stap 1: 
Scheidt het ei. Klop het eiwit los met de knoflookpoeder, chilipoeder en 1 verkruimeld blokje bouillon. Meng de pinda’s door het eiwitbeslag heen. 

Stap 2: 
Strooi de bloem in een ruime bak waarin je de pinda’s kan omschudden. Schud de pinda’s in delen door de bloem totdat ze helemaal zijn bedekt. Leg de pinda’s in een zeef en schud het overtollige bloem eraf.  

Stap 3: 
Verhit een wok met de zonnebloemolie. Bak de pinda’s in delen goudbruin. Schep de pinda’s op keukenpapier om uit te laten lekken en bestrooi met een snufje zout. Laat volledig afkoelen. Bewaar in een afgesloten bak.  

Tip van Danny: 
Aan dit beslag kun je ook andere kruiden toevoegen en zo je eigen je eigen variatie maken. 

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.