Katjang pedis, oftewel pikante pinda's, zijn extra lekker wanneer je ze zelf vers maakt. Ze zijn een klassieker onder de borrelnootjes en een grote favoriet voor velen. 

Danny Jansen

Ingredienten

4
Personen

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 blokje groentebouillon
  • 200 à 300 g bloem
  • 300 g rauwe pinda's
  • 500 g zonnebloembolie

Extra nodig

  • wok of frituurpan
  • keukenpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Stap 1: 
Scheidt het ei. Klop het eiwit los met de knoflookpoeder, chilipoeder en 1 verkruimeld blokje bouillon. Meng de pinda’s door het eiwitbeslag heen. 

Stap 2: 
Strooi de bloem in een ruime bak waarin je de pinda’s kan omschudden. Schud de pinda’s in delen door de bloem totdat ze helemaal zijn bedekt. Leg de pinda’s in een zeef en schud het overtollige bloem eraf.  

Stap 3: 
Verhit een wok met de zonnebloemolie. Bak de pinda’s in delen goudbruin. Schep de pinda’s op keukenpapier om uit te laten lekken en bestrooi met een snufje zout. Laat volledig afkoelen. Bewaar in een afgesloten bak.  

Tip van Danny: 
Aan dit beslag kun je ook andere kruiden toevoegen en zo je eigen je eigen variatie maken. 

Geef je waardering

49
pedis