Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pel en hak de knoflook fijn en laat deze de laatste minuut nog even meekoken met de rijst.
Kabeljauw
Bestrooi de kabeljauw met een beetje zout en peper en wentel de vis door de bloem. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kabeljauw circa 4 minuten. Draai de vis om, zet het vuur uit en laat de kabeljauw nog circa 2 minuten doorwarmen.
Gegrilde gemsla
Verwarm de grillpan voor. Halveer de little gems in de lengte en bestrijk de platte kant van de sla met een beetje zonnebloemolie. Gril de little gem circa 1,5 minuut per zijde. Leg de sla op een bordje, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en peper.
Rode bietjes
Snijd de bietjes in dobbelsteenformaat. Pel en snipper de sjalot. Schep de bietjes in een vergiet/zeef en giet de rijst af over de bietjes. Schep de gare rijst en bietjes terug in de pan van de rijst. Roer de rasp van de schil van een halve citroen erdoor en breng op smaak met een beetje zout en peper.
Serveren
Verdeel de rode bietjes met rijst, kabeljauw en de gegrilde gemsla over de borden.
0 reacties