Kabeljauw met rode bietjes en gegrilde gemsla

12
Makkelijk
Kabeljauw met rode bietjes en gegrilde gemsla

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pel en hak de knoflook fijn en laat deze de laatste minuut nog even meekoken met de rijst.

Kabeljauw

Bestrooi de kabeljauw met een beetje zout en peper en wentel de vis door de bloem. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kabeljauw circa 4 minuten. Draai de vis om, zet het vuur uit en laat de kabeljauw nog circa 2 minuten doorwarmen.

Gegrilde gemsla

Verwarm de grillpan voor. Halveer de little gems in de lengte en bestrijk de platte kant van de sla met een beetje zonnebloemolie. Gril de little gem circa 1,5 minuut per zijde. Leg de sla op een bordje, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en peper. 

Rode bietjes

Snijd de bietjes in dobbelsteenformaat. Pel en snipper de sjalot. Schep de bietjes in een vergiet/zeef en giet de rijst af over de bietjes. Schep de gare rijst en bietjes terug in de pan van de rijst. Roer de rasp van de schil van een halve citroen erdoor en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Serveren

Verdeel de rode bietjes met rijst, kabeljauw en de gegrilde gemsla over de borden. 

Ingredienten

4
Personen

Kabeljauw met rode bietjes en gegrllde gemsla

  • 300 g meergranenrijst
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g kabeljauwfilet
  • zonnebloemolie
  • 4 el bloem
  • 4 kropjes little gem
  • olijfolie extra vergine
  • 500 g gekookte rode bietjes
  • 1 sjalot
  • 1 citroen

Extra nodig:

  • vergiet/zeef
Kabeljauw met rode bietjes en gegrilde gemsla
Geef je waardering
12