De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kaasfondue met doruvael

Laat je verrassen door deze heerlijke kaasfondue van roodbacteriekaas met groentespiesjes!

30 MIN
Kaasfondue met doruvael

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Kaasfondue
Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng de wijn en de bouillon in een pan aan de kook. Rasp en smelt de kaas in het vocht. Roer maïzena aan met een scheutje water, roer door de kaasfondue en kook circa 2 minuten door. Snijd de broccoli in roosjes en kook de broccoli in een pan met water in circa 3 minuten beetgaar. Giet ze af, spoel ze koud en laat ze goed uitlekken. Maak de radijsjes schoon. Prik de broccoli, radijsjes en tomaatjes aan prikkers.
Bak het brood goudbruin en gaar. Laat het even afkoelen en snijd het brood in plakken.

Salade
Snijd de appels en cornichons in stukjes en meng ze met rozijnen, zilveruitjes en de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker