Johnny Doodle's chocoladereep heeft een look-a-like! Dit chocolade-bananenbrood met een roomkaastopping, gekaramelliseerde amandelen en gedroogde stukjes banaan lijkt precies op zijn kleinere broertje. En als je eens geen tijd hebt om te bakken, is er gelukkig altijd nog de échte reep: Dark banana bread and almonds.

Ingredienten

10
Personen

Chocolade-bananenbrood

  • 3 eieren
  • 160 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 snuf zout
  • 3 rijpe bananen
  • 2 el cacao
  • 4 el honing
  • Halve reep Johnny Doodle Dark Bananabread and Almonds

Gekaramelliseerde amandelen

  • 20 g amandelen
  • 20 g rietsuiker
  • 2 el water
  • 1 snuf zeezout
  • 20 g gedroogde banaan

Roomkaasglazuur

  • 75 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 125 g roomkaas
  • 150 g poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract

Extra nodig

  • cakevorm 24cm
  • bakpapier
  • zeef
  • grote kom
  • handmixer of keukenmachine

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 15 minuten

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed de cakevorm met bakpapier.

Stap 2:
Prak de bananen fijn met een vork. Kluts de eieren en meng met de bananen, de honing en het zout.

Stap 3:
Zeef in een kom de bloem, cacao en bakpoeder en voeg dit toe aan het eiermengsel.

Stap 4:
Hak de helft van de Johnny Doodle Dark Bananabread and Almonds in grove stukken. Meng de g
rof gehakte chocoladereep door het bananenbroodbeslag.

Stap 5:
Schep het beslag in de cakevorm en bak 45 a 50 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 6:
Haal het bananenbrood uit de oven en laat het 10 minuten afkoelen in de bakvorm. Keer het brood om op een rooster om helemaal af te koelen.

Stap 7:
Hak de amandelen grof. Verwarm de suiker in een steelpan met het water tot de suiker gesmolten is en begint te verkleuren. Schep nu de amandelen erdoor en zorg ervoor dat ieder stukje is bedekt met een laag karamel. Schep vervolgens de amandelen op een bakpapier, en verspreid ze met een lepel. Bestrooi met wat zout en laat helemaal afkoelen. Hak de gesuikerde amandelen grof. Hak ook de gedroogde banaan grof.

Stap 8:
Maak nu het glazuur. Klop de boter in twee minuten licht en romig met de mixer, voeg de roomkaas en het vanille-extract toe en mix alles tot een glad geheel. Spatel nu voorzichtig de poedersuiker door het roomkaasmengsel totdat alle suiker is opgenomen. Klop nog een minuut krachtig met de mixer tot een luchtig geheel.

Stap 9:
Verdeel het roomkaasmengsel over het afgekoelde bananenbrood en bestrooi met de gesuikerde amandelen en de stukjes gedroogde banaan.

Geef je waardering

31
Bananenbrood Johnny Doodle
Johnny Doodle Bananenbrood landscape