De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Jianbing

Deze Chinese pannenkoek wordt op bijna iedere hoek van de straat verkocht. En zo maak je ze thuis!

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Jianbing

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

"Heb jij ooit Jiangbing geprobeerd? Het zijn een soort Chinese crêpes. Je kunt ze met alles vullen!"

Bereidingswijze

Jianbing

  1. Doe water, mungbonenmeel en tarwebloem in een kom en mix tot een egale massa.  

  2. Snijd de wontonvellen doormidden en maak vervolgens een klein sneetje in het midden van het vel bij beide helften. Vouw de uiteindes door het midden naar binnen zodat er een soort vlecht ontstaat.  

  3. Verhit royaal neutrale olie in een koekenpan en frituur de wontonvellen voor enkele seconden. Laat uitlekken op een vel keukenpapier.

  4. Snijd de bosui in zo dun als mogelijke ringetjes.

  5. Smeer de pan in met een klein beetje neutrale olie en schenk een klein beetje pannenkoekbeslag in de pan. Strijk glad zodat er geen gaatjes meer zichtbaar zijn. Draai de pannenkoek om. Breek een ei boven de pan en verdeel over de hele pannenkoek. Verdeel wat bosui erover en draai de pannenkoek weer om. 

  6. Bestrijk het midden van de pannenkoek met hoisinsaus en verdeel er twee knakworsten over. Verdeel  2 gefrituurde wontonvellen over de pannenkoek en garneer met wat verse koriander. Rol de pannenkoek op in de pan. En snijd doormidden. Herhaal deze stappen voor de volgende pannenkoek. 

  7. Serveer de jianbing met hoisinsaus en knakworst met sesamzaadjes.

Maak kennis met onze allernieuwste chef: Eveline Wu. In haar nieuwe programma Eveline's Asian Streetfood laat ze zien hoe makkelijk en snel je Aziatische streetfood-recepten thuis klaar kan maken. 

Asian Streetfood

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.