De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

jianbing

Deze Chinese variant op pannenkoek wordt op bijna iedere hoek van de straat verkocht. En zo maak je ze thuis!

20 MIN
Jianbing

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

Deze Chinese variant op pannenkoek wordt op bijna iedere hoek van de straat verkocht. En zo maak je ze thuis!

Bereidingswijze

Stap 1:
Doe water, mungbonenmeel en tarwebloem in een kom en mix tot een egale massa.  

Stap 2:
Snijd de wontonvellen doormidden en maak vervolgens een klein sneetje in het midden van het vel bij beide helften. Vouw de uiteindes door het midden naar binnen zodat er een soort vlecht ontstaat.  

Stap 3:
Verhit royaal neutrale olie in een koekenpan en frituur de wontonvellen voor enkele seconden. Laat uitlekken op een vel keukenpapier. 

Stap 4:
Snijd de bosui in zo dun als mogelijke ringetjes.

Stap 5:
Smeer de pan in met een klein beetje neutrale olie en schenk een klein beetje pannenkoekbeslag in de pan. Strijk glad zodat er geen gaatjes meer zichtbaar zijn. Draai de pannenkoek om. Breek een ei boven de pan en verdeel over de hele pannenkoek. Verdeel wat bosui erover en draai de pannenkoek weer om. 

Stap 6:
Bestrijk het midden van de pannenkoek met hoisinsaus en verdeel er twee knakworsten over. Verdeel  2 gefrituurde wontonvellen over de pannenkoek en garneer met wat verse koriander. Rol de pannenkoek op in de pan. En snijd doormidden. Herhaal deze stappen voor de volgende pannenkoek. 

Stap 7
Serveer de jianbing met hoisinsaus en knakworst met sesamzaadjes.

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT EVELINE’S ASIAN STREETFOOD

 

 

In 1986 opende Amazing Oriental hun eerste Aziatische toko aan de Nieuwmarkt in Amsterdam. Inmiddels is Amazing Oriental uitgegroeid tot de grootste Aziatische supermarktketen van Nederland. Inmiddels zijn er 24 fysieke winkels verspreid door het hele land. Met meer dan 10.000 authentieke producten uit Azië heeft Oriental het breedste assortiment aan Aziatische producten van Nederland. Geen winkel in de buurt? De producten zijn ook online te bestellen zijn in de  webshop.

Logo Amazing Oriental

Maak kennis met onze allernieuwste chef: Eveline Wu. In haar nieuwe programma Eveline's Asian Streetfood laat ze zien hoe makkelijk en snel je Aziatische streetfood-recepten thuis klaar kan maken. 

Asian Streetfood

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker