De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

italiaans spiraalbrood

Verwarm de melk tot lauwwarm en los de gist erin op. Maak een kuiltje in de bloem en strooi het zout over de rand. Meng boter, suiker, ei, het gistmengsel en de Italiaanse kruiden in het kuiltje en meng er beetje bij beetje de bloem door.

120 MIN
Italiaans spiraalbrood

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Verwarm de melk tot lauwwarm en los de gist erin op. Maak een kuiltje in de bloem en strooi het zout over de rand. Meng boter, suiker, ei, het gistmengsel en de Italiaanse kruiden in het kuiltje en meng er beetje bij beetje de bloem door. Kneed flink door tot een soepele deegbal. Dek het deeg af en laat in een ingevette en met bloem bestoven kom circa 1 uur rijzen op kamertemperatuur.

Pesto
Maal de basilicum, pijnboompitten en knoflook fijn en roer de olie erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de mozzarella in blokjes en halveer de kerstomaatjes. Druk de lucht uit het deeg en rol het op een met bloem bestoven werkblad uit tot een grote rechthoekige lap. Bestrijk de lap deeg met de pesto en rol het strak op vanaf de lange kant. Snijd de gevulde deegrol in het midden open en laat de uiteinden heel. Leg de rol met de open kant naar boven in een spiraalvorm op een bakplaat met bakpapier. Zet de uiteinden vast en verdeel de mozzarella en de kerstomaatjes over het brood. Laat het brood nog circa 45 minuten narijzen. Bestrijk met olijfolie en bak het brood in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Serveer het brood met de parmaham.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker