Italiaans bonenstoofpotje met worstjes

13
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Bereiding

  • Verhit een scheut olijfolie in een pan.
  • Bak de worstjes circa 7 minuten op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Voeg na 4 minuten de spekblokjes toe. Laat de worstjes en spekblokjes op een bord met keukenpapier uitlekken.
  • Schil en snijd de bleekselderij in gelijke stukjes.
  • Schil en snijd de winterpeenl in gelijke stukjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Voeg de bleekselderij, wortel en ui toe en bak circa 3 minuten op een laag vuur.
  • Pel en snijd de knoflook. Voeg toe en bak nog circa 1 minuut mee.
  • Laat de bonen uitlekken en voeg toe aan de braadpan. Schep de worstjes en de spekblokjes terug in de braadpan.
  • Ris de takjes rozemarijn en voeg toe aan de braadpan.
  • Schenk de wijn in de braadpan en verwarm het geheel circa 10 minuten op middelhoog vuur.
  • Breng op smaak met versgemalen peper.

Salade

  • Meng in een kom de olijfolie extra vergine, balsamicoazijn, honing en een beetje zout en peper. Voeg de rucola toe en schep goed door. 

Ingredienten

4
Personen

Italiaans bonenstoofpotje met worstjes

  • olijfolie om in te bakken
  • 4 varkensworstjes
  • 125 g magere spekblokjes
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 800 g witte bonen
  • 3 takjes rozemarijn
  • 200 ml witte wijn
  • 3 el olijfolie extra vergine
  • balsamicoazijn
  • 1 tl honing
  • 125 g rucola

Extra nodig

  • braadpan
  • keukenpapier
Geef je waardering
13