Roberta Pagnier

Ingredienten

4
Personen

Italiaans bonenstoofpotje met worstjes

  • olijfolie om in te bakken
  • 4 varkensworstjes
  • 125 g magere spekblokjes
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 800 g witte bonen
  • 3 takjes rozemarijn
  • 200 ml witte wijn
  • 3 el olijfolie extra vergine
  • balsamicoazijn
  • 1 tl honing
  • 125 g rucola

Extra nodig

  • braadpan
  • keukenpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Bereiding

  • Verhit een scheut olijfolie in een pan.
  • Bak de worstjes circa 7 minuten op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Voeg na 4 minuten de spekblokjes toe. Laat de worstjes en spekblokjes op een bord met keukenpapier uitlekken.
  • Schil en snijd de bleekselderij in gelijke stukjes.
  • Schil en snijd de winterpeenl in gelijke stukjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Voeg de bleekselderij, wortel en ui toe en bak circa 3 minuten op een laag vuur.
  • Pel en snijd de knoflook. Voeg toe en bak nog circa 1 minuut mee.
  • Laat de bonen uitlekken en voeg toe aan de braadpan. Schep de worstjes en de spekblokjes terug in de braadpan.
  • Ris de takjes rozemarijn en voeg toe aan de braadpan.
  • Schenk de wijn in de braadpan en verwarm het geheel circa 10 minuten op middelhoog vuur.
  • Breng op smaak met versgemalen peper.

Salade

  • Meng in een kom de olijfolie extra vergine, balsamicoazijn, honing en een beetje zout en peper. Voeg de rucola toe en schep goed door. 

Geef je waardering

24
Italiaans bonenstoofpotje met worstjes