De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Insalata di riso met vergeten groenten

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Insalata di riso met vergeten groenten

Bereidingswijze

Insalata di riso met vergeten groenten:

  • Breng een pan water met zout aan de kook. Maak met keukentouw een bouquet van de rozemarijn, laurier en tijm en dompel dit onder in het kokende water. Kook de rijst in circa 15 minuten gaar.
  • Spoel de rijst koud onder de koud stromend water en laat goed uitlekken. Laat afkoelen. Roer los met een vork.
  • Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Schil de pastinaak, de topinamboer en de oerpenen met een dunschiller. Snijd ze in blokjes. Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de sjalot en de knoflook met de groenten circa 3 minuten.
  • Voeg de groentebouillon toe en stoof de groenten in circa 10 minuten gaar.
  • Snijd de andijvie in flinterdunne reepjes en was ze. Laat goed uitlekken.
  • Roer de groenten met wat van het stoofvocht en de andijvie door de rijst.
  • Breng de rijst op smaak met peper en zout.
  • Bestrooi met de Parmezaanse kaas.

Vanuit Amsterdam kookt Roberta Pagnier de modern Italiaanse keuken. Haar inspiratie haalt ze uit Rome, waar ze elke aflevering de couleur locale opsnuift, proeft, ruikt en voelt. Ze ontmoet allerlei mensen en stuit op culinaire schatten. Dit brengt ze terug naar haar eigen keuken waar ze laat zien dat de Italiaanse keuken meer is dan alleen pasta en pizza.

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.