Inktvisinktburger met inktvisringen

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten kooktijd
120 minuten totale tijd

Bereiding broodjes

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdun de inktvisinkt met het water en de olijfolie. Voeg eerst de gist en dan het zout toe. Doe er beetje bij beetje de bloem bij en kneed een paar minuten tot een soepel deeg. Laat 1-2 uur rijzen op een warme en droge plek totdat het deeg in volume verdubbeld is.

Kneed het deeg een paar minuten om de lucht eruit te halen. Vorm 6 bolletjes van het deeg en maak de bovenkant vochtig met een beetje water. Strooi er wat sesamzaadjes over. Bak de broodjes in circa 15 minuten in de oven gaar. 

Bereiding limoenmayonaise

Meng een paar druppels limoensap naar smaak door de mayonaise. 

Bereiding inktvisringen

Ontdooi de inktvisringen en bestrooi ze met een snufje zout. Doe de bloem in een plastic zak en doe de inktvisringen erbij. Schud de zak totdat de inktvisringen met een laagje bloem bedekt zijn. Doe ze in een vergiet en schud de overtollige bloem eraf.

Verhit de olijfolie in een diepe pan met dikke bodem en bak de inktvisringen in circa 5 minuten gaar en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.  Serveren Beleg de broodjes met de limoenmayonaise en de inktvisringen.

Serveren

Beleg de broodjes met de limoenmayonaise en de inktvisringen. 

Ingredienten

6
Personen

Inktvisbroodjes

  • 3 zakjes inktvisinkt à 4 gram
  • 125 ml lauw water
  • 1 el olijfolie
  • 7 g droge gist
  • 1 tl zout
  • 250 g bloem
  • sesamzaad

Limoenmayonaise

  • limoensap
  • 150 g mayonaise

Inktvisringen

  • 500 g diepvries inktvisringen
  • zout
  • 75 g bloem
  • 250 ml olijfolie
Geef je waardering
0