De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

inktvisinktburger met inktvisringen

Deze burgers met inktvisringen zijn anders dan anders: door de donkere inktvisinkt krijgen de burgerbroodjes een mooie donkere kleur.

45 min kooktijd
inktvisinktburger

Een recept van

Bereidingswijze

Bereiding broodjes

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdun de inktvisinkt met het water en de olijfolie. Voeg eerst de gist en dan het zout toe. Doe er beetje bij beetje de bloem bij en kneed een paar minuten tot een soepel deeg. Laat 1-2 uur rijzen op een warme en droge plek totdat het deeg in volume verdubbeld is.

Kneed het deeg een paar minuten om de lucht eruit te halen. Vorm 6 bolletjes van het deeg en maak de bovenkant vochtig met een beetje water. Strooi er wat sesamzaadjes over. Bak de broodjes in circa 15 minuten in de oven gaar. 

Bereiding limoenmayonaise

Meng een paar druppels limoensap naar smaak door de mayonaise. 

Bereiding inktvisringen

Ontdooi de inktvisringen en bestrooi ze met een snufje zout. Doe de bloem in een plastic zak en doe de inktvisringen erbij. Schud de zak totdat de inktvisringen met een laagje bloem bedekt zijn. Doe ze in een vergiet en schud de overtollige bloem eraf.

Verhit de olijfolie in een diepe pan met dikke bodem en bak de inktvisringen in circa 5 minuten gaar en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.  Serveren Beleg de broodjes met de limoenmayonaise en de inktvisringen.

Serveren

Beleg de broodjes met de limoenmayonaise en de inktvisringen. 

… dat eet hij niet. Is dit oud-Hollandse spreekwoord nog steeds van toepassing? 

In Wat De Boer Niet Kent gaan koks uit alle windstreken de uitdaging aan om onze nuchtere boerengezinnen eens wat anders voor te schotelen dan de Hollandse pot. Een week lang wordt de keuken van de boer overgenomen door hobbykoks en professionele chefs uit andere culturen. Zo krijgen de boeren bijvoorbeeld Surinaamse roti op maandag, Japanse teriyaki op dinsdag, Marokkaanse tajine op woensdag: lukt het de koks de culinaire horizon van de boer te verbreden? Of houdt het boerengezin het voortaan weer veilig bij een AVG'tje?
 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker