In de nieuwe serie INDO FOOD dompelen onze 24Kitchen-koks Job en Perry zich onder in de Indonesische cultuur en keuken. Wij mogen het recept van Aries voor Indonesische bamisoep (bakmi ayam babi kecap jamur) met jullie delen. En hij deelt het geheim zodat je thuis de allerlekkerste kan maken. Check hier de volledige aflevering.

Ingredienten

4
Personen

Bakmi (noodles)

  • 1 kg tarwebloem
  • 2 eieren
  • 1 tl zout
  • 280 ml water

Kip (Ayam)

  • 500 gr kippenvlees
  • 1 scheut wokolie
  • 1 scheut sesamolie
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 scheut zoute ketjap (ketjap asin)
  • 1 snuf zout en peper
  • 1 tl suiker

Varkensvlees (Babi)

  • 500 g varkensvlees
  • 1 scheut wokolie
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 scheut zoute ketjap (ketjap asin)
  • 1 scheut zoete ketjap (ketjap manis)
  • 1 snuf zout en peper
  • 1 snuf suiker

Champignons (Jamur)

  • 500 g champignons
  • 1 scheut wokolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 scheut zoute ketjap (ketjap asin)
  • 1 snuf zout en peper
  • 1 snuf suiker

Bouillon

  • 250 g kippenbotjes
  • 1 l water
  • 3 el zout
  • 3 el suiker

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 30 minuten

Stap 1: 
Maak de bouillon door de kippenbotjes ongeveer 50 minuten te koken in het water. Voeg suiker en zout toe naar smaak.

Stap 2:
Meng voor de bakmi (noedels) de eieren met de bloem. Doe het zout in het water. Voeg vervolgens het water toe aan de bloem en kneed het deeg tot het compact, glad en niet meer plakkerig is. Kneed niet te lang door, dan blijven de noedels een beetje chewy.

Stap 3:
Rol het deeg plat met een deegroller zodat het straks door de pastamachine kan. Zorg dat je een bakje of dienblad met voldoende rijstmeel bij de hand hebt. Draai het deeg door de pastamachine totdat het de gewenste dikte en lengte heeft van bakmisliertjes (zie video). Voeg tijdens het draaien steeds een beetje rijstmeel toe zodat de sliertjes niet plakken.

Stap 4 (ayam):
Snijd het kippenvlees in blokjes. Bak je de knoflook in de wokolie tot de knoflook goudbruin is. Voeg het kippenvlees toe. Voeg als de kip gaar is zout, peper, suiker, sesamolie en ketjap asin bij de kip. Blijf roeren tot de saus ingekookt is. 

Stap 5 (babi kecap):
Bak de knoflook in de wokolie tot de knoflook goudbruin is. Voeg het varkensgehakt toe. Voeg als het vlees gaar is zout, peper, suiker, sesamolie, ketjap manis en ketjap asin bij het varkensvlees. Blijf roeren tot de saus ingekookt is. 

Stap 6 (jamur):
Voor de champignons (jamur) bak je de knoflook in de wokolie tot de knoflook goudbruin is. Voeg de champignons toe. Voeg zodra de champignons gaar zijn zout, peper, suiker, sesamolie en ketjap asin bij de champignons. Blijven roeren tot de saus ingekookt is. 

Stap 7:
Kook de noedels ongeveer 2-4 minuten tot ze gaar zijn. Snijd een lente-ui in ringen. Doe de noedels in een kom en leg de kip, babi kecap en de champignons op de noedels. Serveer met de lente-ui en een kommetje bouillon. 

 

 

Geef je waardering

140
noodles
Aries Noodles: bakmi