De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

indonesische bamisoep

In de nieuwe serie INDO FOOD dompelen onze 24Kitchen-koks Job en Perry zich onder in de Indonesische cultuur en keuken. Wij mogen het recept van Aries van Indonesische bamisoep met jullie delen. En hij heeft het geheim zodat je thuis de allerlekkerste kan maken. Check hier de volledige aflevering. 

noodles

Een recept van

In de nieuwe serie INDO FOOD dompelen onze 24Kitchen-koks Job en Perry zich onder in de Indonesische cultuur en keuken. Wij mogen het recept van Aries voor Indonesische bamisoep (bakmi ayam babi kecap jamur) met jullie delen. En hij deelt het geheim zodat je thuis de allerlekkerste kan maken. Check hier de volledige aflevering.

Bereidingswijze

Stap 1: 
Maak de bouillon door de kippenbotjes ongeveer 50 minuten te koken in het water. Voeg suiker en zout toe naar smaak.

Stap 2:
Meng voor de bakmi (noedels) de eieren met de bloem. Doe het zout in het water. Voeg vervolgens het water toe aan de bloem en kneed het deeg tot het compact, glad en niet meer plakkerig is. Kneed niet te lang door, dan blijven de noedels een beetje chewy.

Stap 3:
Rol het deeg plat met een deegroller zodat het straks door de pastamachine kan. Zorg dat je een bakje of dienblad met voldoende rijstmeel bij de hand hebt. Draai het deeg door de pastamachine totdat het de gewenste dikte en lengte heeft van bakmisliertjes (zie video). Voeg tijdens het draaien steeds een beetje rijstmeel toe zodat de sliertjes niet plakken.

Stap 4 (ayam):
Snijd het kippenvlees in blokjes. Bak je de knoflook in de wokolie tot de knoflook goudbruin is. Voeg het kippenvlees toe. Voeg als de kip gaar is zout, peper, suiker, sesamolie en ketjap asin bij de kip. Blijf roeren tot de saus ingekookt is. 

Stap 5 (babi kecap):
Bak de knoflook in de wokolie tot de knoflook goudbruin is. Voeg het varkensgehakt toe. Voeg als het vlees gaar is zout, peper, suiker, sesamolie, ketjap manis en ketjap asin bij het varkensvlees. Blijf roeren tot de saus ingekookt is. 

Stap 6 (jamur):
Voor de champignons (jamur) bak je de knoflook in de wokolie tot de knoflook goudbruin is. Voeg de champignons toe. Voeg zodra de champignons gaar zijn zout, peper, suiker, sesamolie en ketjap asin bij de champignons. Blijven roeren tot de saus ingekookt is. 

Stap 7:
Kook de noedels ongeveer 2-4 minuten tot ze gaar zijn. Snijd een lente-ui in ringen. Doe de noedels in een kom en leg de kip, babi kecap en de champignons op de noedels. Serveer met de lente-ui en een kommetje bouillon. 

 

 

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker