Danny Jansen

Ingredienten

4
Personen

Deeg

  • 550 g bloem
  • 3 eieren
  • 150 ml water

Vulling

  • 1 ui
  • 1 winterwortel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bos bladselderij
  • 350 g half-om-halfgehakt
  • 50 g diepvrieserwten
  • zout
  • versgemalen peper

Snelle chilisaus

  • 3 takjes koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 100 ml water
  • 4 el poedersuiker
  • 2 tl tomatenpuree
  • 1 limoen
  • 1 citroen

Extra nodig

  • plastic folie
  • bloem om te bestuiven
  • deegroller
  • ronde steker van 10 cm doorsnede
  • wok of frituurpan
  • ei om te bestrijken
  • olie om te frituren
  • blender

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 15 minuten

Deeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de eieren en een gedeelte van het water. Kneed er beetje bij beetje de bloem en de rest van het water door en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het deeg circa een uur rusten in de koelkast.

Vulling
Pel en snipper de ui. Schil en rasp de wortel grof. Pel en snijd de knoflook fijn. Pluk en hak de selderie. Meng het gehakt de ui, wortel, knoflook, erwten en selderij en breng op smaak met zout en peper.

Kluts het ei. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht dun uit en steek er met de steker rondjes uit. Schep een lepel vulling in het midden. Bestrijk de randen van het deeg met ei en vouw ze dicht. Druk ze dicht met een vork. Verhit de olie in een wok of frituurpan tot circa 180 ºC en bak de pasteitjes om en om goudbruin en gaar. 

Snelle Chilisaus
Pluk de koriander. Pel en snijd de knoflook in stukjes. Snijd de peper in stukjes. Pureer in een blender de koriander, water, poedersuiker, tomatenpuree, peper, knoflook, rasp en sap van de limoen en rasp van de citroenschil tot er een mooie saus ontstaat.

Serveer de pasteitjes met de zelfgemaakte chilisaus.

Geef je waardering

561
Indische pasteitjes