De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

indische pasteitjes

Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de eieren en een gedeelte van het water. Kneed er beetje bij beetje de bloem en de rest van het water door en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het deeg circa een uur rusten in de koelkast.

75 min (voor)bereidingstijd
Indische pasteitjes

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Deeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de eieren en een gedeelte van het water. Kneed er beetje bij beetje de bloem en de rest van het water door en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het deeg circa een uur rusten in de koelkast.

Vulling
Pel en snipper de ui. Schil en rasp de wortel grof. Pel en snijd de knoflook fijn. Pluk en hak de selderie. Meng het gehakt de ui, wortel, knoflook, erwten en selderij en breng op smaak met zout en peper.

Kluts het ei. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht dun uit en steek er met de steker rondjes uit. Schep een lepel vulling in het midden. Bestrijk de randen van het deeg met ei en vouw ze dicht. Druk ze dicht met een vork. Verhit de olie in een wok of frituurpan tot circa 180 ºC en bak de pasteitjes om en om goudbruin en gaar. 

Snelle Chilisaus
Pluk de koriander. Pel en snijd de knoflook in stukjes. Snijd de peper in stukjes. Pureer in een blender de koriander, water, poedersuiker, tomatenpuree, peper, knoflook, rasp en sap van de limoen en rasp van de citroenschil tot er een mooie saus ontstaat.

Serveer de pasteitjes met de zelfgemaakte chilisaus.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker