De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Ikan pepesan met rijst in bananenblad gestoomd

Deze smaakvolle ikan pepesan wordt in bananenblad gestoomd en geserveerd met basmatirijst.

Direct naar recept
Ikan pepesan met rijst in bananenblad gestoomd

Bereidingswijze

Dit gerecht maakte Gaby in aflevering 9 van The Chefs' Line Nederland. 

Rooster de kemirinoten in een droge pan. Pel en snij de knoflook. Snij de pepers in stukjes. Snij de kurkumawortel in stukken. Maal in de blender alle pepers, knoflook, kurkuma, trassi en de geroosterde kemirinoten tot een pasta. Fruit in een scheutje olie de pasta samen met de djeroek poeroetbladen en de gula djawa. Voeg de kokosroom toe en laat deze inkoken tot gewenste dikte, voeg een beetje citroensap en wat zout toe en zet apart.

Kook de rijst gaar met een beetje zout. Houd dit eventueel warm in een rijststomer. Smeer de makreelfilets in met de boemboe en verpak in bananenblad, steek dicht met cocktailprikkers. Stoom vervolgens in de stoompan of stoommand boven een pan kokend water tot de gewenste garing.

Serveren

Snij de peper en lente-ui in reepjes of ringetjes. Serveer de ikan pepesan met de rijst en garneer met peper, lente-ui en partjes limoen.

Vanaf 14 mei kijk je elke werkdag om 22:00 naar The Chefs’ Line Nederland! 24Kitchen brengt het feelgood kookprogramma uit Australië naar Nederland en laat thuiskoks het opnemen tegen de chefs’ line, ofwel de keukenbrigade van een gerenommeerd restaurant.

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.