Ikan pepesan met rijst in bananenblad gestoomd

19
Gemiddeld
Ikan pepesan met rijst in bananenblad gestoomd

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Dit gerecht maakte Gaby in aflevering 9 van The Chefs' Line Nederland. 

Rooster de kemirinoten in een droge pan. Pel en snij de knoflook. Snij de pepers in stukjes. Snij de kurkumawortel in stukken. Maal in de blender alle pepers, knoflook, kurkuma, trassi en de geroosterde kemirinoten tot een pasta. Fruit in een scheutje olie de pasta samen met de djeroek poeroetbladen en de gula djawa. Voeg de kokosroom toe en laat deze inkoken tot gewenste dikte, voeg een beetje citroensap en wat zout toe en zet apart.

Kook de rijst gaar met een beetje zout. Houd dit eventueel warm in een rijststomer. Smeer de makreelfilets in met de boemboe en verpak in bananenblad, steek dicht met cocktailprikkers. Stoom vervolgens in de stoompan of stoommand boven een pan kokend water tot de gewenste garing.

Serveren

Snij de peper en lente-ui in reepjes of ringetjes. Serveer de ikan pepesan met de rijst en garneer met peper, lente-ui en partjes limoen.

Ingredienten

2
Personen

Boemboe

  • 6 kemirinoten
  • 5 tenen knoflook
  • 3 rode pepers
  • 3 groene pepers
  • 1 verse kurkuma (geelwortel)
  • 0,5 tl trassi
  • 1 scheutje sojaolie
  • 4 djeroek poeroetblaadjes
  • 1 el gula djawa
  • 250 ml kokosroom
  • 1 citroen
  • 1 snuf zout
  • 1 bananenblad

Nasi putih

  • 100 g basmatirijst
  • 1 snuf zout

Garnering

  • 1 rode peper
  • 1 lente-ui
  • 1 limoen

  • 2 makreelfilets
Geef je waardering
19