De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

ijstaart met granaatappel

Met deze ijstaart met granaatappel sluit je het kerstdiner op een feestelijke manier af. Krijg je veel gasten op bezoek? Dan is dit recept ook nog eens erg handig, want je maakt het namelijk voor 8 personen!

80 MIN
IJstaart met granaatappel

Een recept van

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Voor de bodem van de ijstaart, meng je de poedersuiker, amandelschaafsel, bloem en cacaopoeder fijn. Klop de eiwitten samen met de suiker op tot een luchtig mengsel. Spatel het poedermengsel door het eiwitmengsel tot een luchtig deeg. Smeer dit dun uit op bakpapier. Bak de bodem in ongeveer 6 minuten af en laat afkoelen.

De pâte à bombe is de basis voor een goede mousse/parfait. Voeg hiervoor de suiker bij het water en kook dit op tot 115°C . Klop ondertussen direct de eidooiers luchtig. Giet het suikerwater bij de eidooiers en draai dit koud.

Voor de specerijenparfait, verwarm de 400 ml slagroom in een pan. Voeg het vanillestokje en de speculaaskruiden toe en laat meetrekken. Verwijder ze uit de room en voeg de geweekte gelatine toe.

Klop de 120 ml slagroom lobbig. Spatel nu een helft van de specerijenroom door de pâte à bombe, gevolgd door de rest. Dit mengsel wordt toegevoegd aan de lobbig geslagen room. Haal de biscuit uit de vriezer en stort het specerijenparfaitmengsel over de biscuit en in de vriezer voor tenminste 60 minuten.

Breek een granaatappel open om gemakkelijk de pitjes eruit te kunnen halen. Voeg het sap van 1 citroen en een scheutje olijfolie toe. Meng de granaatappelvinaigrette goed door elkaar.

Haal de ijstaart uit de vriezer en rasp chocolade over de ijstaart. Verdeel vervolgens ook de granaatappelvinaigrette over de ijstaart. Rasp citroen eroverheen en maak af met een paar takjes verse munt.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker