De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

huzarenstukjes

150 min voorbereidingstijd
60 min (voor)bereidingstijd
Huzarenstukjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Vulling
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Pel en snipper de uien grof. Pel en snijd de knoflook grof. Snijd het vlees in kleine stukjes, bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Wentel het vlees door de bloem zodat elk stukje vlees voorzien is van een laagje bloem. Verhit de boter en een scheutje olie in een pan en bak het vlees rondom goudbruin. Voeg de uien en knoflook toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg het laurierblaadje, tijm, bouillonblokje, kruidnagels en nootmuskaat toe. Blus af met de rode wijn. Laat het gerecht circa 2,5 uur zachtjes stoven in de oven. Laat het stoofvlees afkoelen en uitlekken.

Schil en snijd de aardappel in kleine blokjes en kook de blokjes in een paar minuten beetgaar. Snijd de cornichons in plakjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Meng de aardappel, cornichons en de appel door de stoofschotel.

Piedeeg

Verwarm de tomatenpuree met het paprikapoeder circa 2 minuten in een hete pan. Meng met de roomkaas, water en azijn. Kneed samen met de rest van de ingrediënten tot een deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Tartelettes
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het piedeeg uit tot een dikte van circa 5 millimeter. Steek er met de steker 8 cirkels uit. Vet de tartelette-vormpjes in met boter en bekleed met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bestrooi de tartelettes met paneermeel en verdeel het stoofvlees erover. Snijd het uitgerolde deeg in repen en leg een raster motief op de tartelettes. Druk de randen goed aan. Bestrijk de bovenkant met het eidooiermengsel. Bak de huzarenstukjes in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Garnering
Week de gelatine in koud water en los deze, als het blaadje zacht is, met aanhangend water op in een warme pan. Meng de gelatine door de mayonaise en schep in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Snijd de tomaat en komkommer in plakjes. Leg een plakje tomaat met daarop een plakje komkommer op de huzarenstukjes. Spuit op de komkommer een toefje mayonaise.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker