De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hummus (midden-oosterse dip)

Een heerlijke zachte Midden-Oosterse dip op basis van kikkererwten.

Hummus (Midden-Oosterse dip)

Een recept van

Bereidingswijze

Vul een glas met koud water en laat ten minste 10 minuten in de koelkast staan. Giet de kikkererwten af en spoel af onder de kraan. Doe de kikkererwten met de tahin, een eetlepel citroensap, snufje zout en twee eetlepels van het koude water in een keukenmachine. Maal totdat het een zachte, egale, maar nog iets stevige massa is. Proef en voeg eventueel naar smaak nog extra citroensap toe.

Is de hummus nog te dik of niet zacht genoeg? Voeg dan eetlepel koud water toe en meng weer. Blijf proeven en voeg indien nodig citroensap, zout of koud water toe tot je voor jou de perfecte hummus hebt. Lepel de hummus in een schaaltje, besprenkel met olijfolie en paprikapoeder.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker