De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

huisgemaakte hamburger met gefrituurde rozemarijnaardappels

60 min (voor)bereidingstijd
Huisgemaakte hamburger met gefrituurde rozemarijnaardappels

Een recept van

Gabriele Sponza

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Huisgemaakte hamburger met gefrituurde rozemarijnaardappels en dipsaus met kaas

    • Schil de aardappels, doe ze in koud water en leg ze samen met de rozemarijn circa 12 uur in de koelkast.
    • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
    • Snijd de aardappels in lange stroken.
    • Breng het gehakt met paprika vlokken, komijn, zwarte peper, kurkuma, gedroogde tijm en zout op smaak en verdeel in 4 porties ter grootte van een gehaktbal.
    • Maak van de balletjes hamburgers door ze plat te drukken en leg deze circa 15 minuten in de koelkast.
    • Bak beide zijdes van de hamburgers gedurende circa 3 minuten in olijfolie.
    • Bak de hamburgers in de oven in circa 6 minuten gaar.
    • Frituur de aardappels en laat uitlekken om het overtollige vet te verwijderen.
    • Verkruimel de schimmelkaas met de fetakaas en plet het met behulp van een vork. Voeg de room toe en roer het geheel door elkaar. Hak de bieslook en de peterselie fijn en voeg toe. Kook de saus kort in de pan en serveer bij de hamburgers.
    • Snijd de rode ui en de tomaten in ringen en de augurken in plakjes.
    • Snijd het hamburgerbrood in tweeën en smeer het onderste deel in met de mosterd, en leg er daarna de sla, tomaten en augurken op.
    • Doe daarop ketchup en mayonaise, sluit af met de bovenkant van het hamburgerbroodje en serveer het samen met de aardappels.

    Gabriele denkt dat voedsel niet uit ons leven is weg te slaan, omdat het ons leven kleurrijk en leuk maakt. Hij deelt zijn ideeën in de culinaire 24Kitchen serie ''For The Love Of Food'' en legt in zijn eigen woorden uit: ''Je hoeft geen masterchef te zijn om koken leuk te vinden. Enthousiast zijn is genoeg om goede gerechten te koken''.

    Geïnspireerd door de multiculturele metropool Istanbul en vooral door de diverse lokale keukencultuur creëert Gabriele een fusie van wereldkeuken met lokale ingrediënten die afkomstig zijn uit het magische Anatolia en zijn creativiteit.

    Hij helpt het publiek om gezonde, lekkere en praktische maaltijden te bereiden. Hij laat iedereen zien hoe simpel het is om goede gerechten te koken.

    Gaat jouw hart ook sneller slaan als je in de keuken staat? Ontmoet Gabriele in zijn keuken, zijn meest intieme plek, waar hij met behulp van verschillende ingrediënten en kruiden je gasten meeneemt op een onweerstaanbare reis.

    Miniatuurvoorbeeld

    Laat weten wat je van dit recept vindt

    Reacties op het recept

    0 reacties

    Ook lekker