Huisgemaakte hamburger met gefrituurde rozemarijnaardappels en dipsaus met kaas
- Schil de aardappels, doe ze in koud water en leg ze samen met de rozemarijn circa 12 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Snijd de aardappels in lange stroken.
- Breng het gehakt met paprika vlokken, komijn, zwarte peper, kurkuma, gedroogde tijm en zout op smaak en verdeel in 4 porties ter grootte van een gehaktbal.
- Maak van de balletjes hamburgers door ze plat te drukken en leg deze circa 15 minuten in de koelkast.
- Bak beide zijdes van de hamburgers gedurende circa 3 minuten in olijfolie.
- Bak de hamburgers in de oven in circa 6 minuten gaar.
- Frituur de aardappels en laat uitlekken om het overtollige vet te verwijderen.
- Verkruimel de schimmelkaas met de fetakaas en plet het met behulp van een vork. Voeg de room toe en roer het geheel door elkaar. Hak de bieslook en de peterselie fijn en voeg toe. Kook de saus kort in de pan en serveer bij de hamburgers.
- Snijd de rode ui en de tomaten in ringen en de augurken in plakjes.
- Snijd het hamburgerbrood in tweeën en smeer het onderste deel in met de mosterd, en leg er daarna de sla, tomaten en augurken op.
- Doe daarop ketchup en mayonaise, sluit af met de bovenkant van het hamburgerbroodje en serveer het samen met de aardappels.
0 reacties