De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hertenrugfilet met jus

180 min voorbereidingstijd
45 min kooktijd
Hertenrugfilet met jus

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op hetelucht 220 °C. Braad de hertenbotten op de bakplaat circa 5 minuten aan in de oven. Maak de knolselderij, wortel, prei en uien schoon en snijd ze in stukken. Pel en kneus de knoflook. Bestrooi de botten met de bloem en voeg de tomatenpuree toe. Voeg de groente, helft van de uien en 1 takje rozemarijn toe en bak nog circa 25 minuten in de oven. Schep de botten met de groente in een grote pan en blus af met de wijn en water, tot de botten onderstaan. Laat tot een derde inkoken en zeef vervolgens de jus. Verwarm de oven voor op hetelucht 160 °C. Verhit de boter in een ovenvaste braad- of koekenpan en bak de filets om en om aan. Voeg de rest van de ui en het takje rozemarijn toe. Breng het vlees op smaak met zout en peper en braad het (afhankelijk van de dikte van het vlees) circa 20 minuten verder in de oven. Laat het vlees onder aluminiumfolie circa 10 minuten rusten. Snijd het vlees in plakjes en serveer met geroosterde groente.

Geroosterde groente
Verwarm de oven voor op hetelucht 160 °C. Schil de wortels en pastinaken en snijd ze in reepjes. Leg ze op de bakplaat of in een ovenschaal, besprenkel met olie en bestrooi met zout en peper. Rooster ze circa 30 minuten. Snijd de vijgen in vieren en rooster ze de laatste 10 minuten mee.

Dit recept komt uit de aflevering over Praag van het programma The Taste of Life Travel. 

 
Wijntip
van wijndeskundige Corria Houthuizen

Een rode wildwijn! Ik zou kiezen voor een combinatie van fruit en kracht bij dit gerecht. Een Chileense wijn van Carmenere bijvoorbeeld. Rode wijn van de Merlotdruif is hier ook lekker! Zowel uit Europa als daarbuiten.

 
 

 

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker