Hazelnoot-chocoschuimtaart

9
Gemiddeld

Bereidingswijze

50 minuten totale tijd

Hazelnoot meringue
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Vet de springvormen in en bekleed de bodem met bakpapier. Maal de hazelnoten met de poedersuiker fijn in een keukenmachine. Klop de eiwitten stijf en voeg beetje bij beetje de basterdsuiker toe. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Spatel het vanillemerg, de azijn en het notenmengsel door de eiwitten tot alles goed gemengd is. Verdeel het mengsel over de 2 springvormen en bak in de oven in circa 25 minuten gaar. Laat afkoelen.

Chocoladecrème
Klop de slagroom tot yoghurt dikte. Hak de pure chocolade en smelt au bain-marie. Laat de gesmolten chocolade kort afkoelen en roer de slagroom erdoor. Schep de chocoladecrème in een spuitzak met een gladde spuitmond. Laat dit afkoelen in de koelkast.

Chocolade tableren
Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Strijk de chocolade dun uit op een vel bakpapier en laat op een koele plaats hard worden. Breek de chocolade daarna in schotsen.

Marsepeinen dennenappels
Kneed het marsepein met de cacaopoeder tot een gladde bal. Maak er een ovale vorm ven en knip er kleine inkepingen in zodat er een dennenappels ontstaat. Je kunt ook een gutsmesje gebruiken.

Afwerking
Ris de aalbessen met een vork van de steeltjes. Bestrijk 1 meringue-laag met de helft van de chocoladecrème en verdeel hier twee derde van de aalbessen over. Leg de andere meringue-laag er bovenop, bestrijk met een laag chocoladecrème en spuit een rand van de chocoladecrème. Decoreer de taart met de rest van de aalbessen, marsepeinen dennenappels, chocoladeschotsen en physalis.

Thema: mooiste taarten

Ingredienten

1
Porties

Hazelnoot meringue

  • 200 g hazelnoten
  • 25 g poedersuiker
  • 6 eiwitten
  • 450 g witte basterdsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 0.5 tl azijn

Chocoladecrème

  • 400 ml slagroom
  • 200 g pure chocolade

Marsepeinen dennenappels

  • 100 g marsepein
  • 1 tl cacaopoeder

Afwerking

  • 200 g aalbessen
  • 200 g pure chocolade
  • 8 physalis

Extra nodig

  • 2 springvormen van circa 24 cm
  • boter om in te vetten
  • bakpapier
  • spuitzak
  • Gladde spuitmond
Geef je waardering
9