Hartige olijvencake

0
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten kooktijd
40 minuten totale tijd
Hartige olijvencake
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Hak de ansjovisfilets en zongedroogde tomaten. Meng in een kom de bloem met bakpoeder, breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Mix in een andere kom de eieren, karnemelk en olijfolie. Roer beide mengsels door elkaar tot een glad beslag. Meng de olijven, ansjovis en de zongedroogde tomaten erdoor. Vet de bakvorm in en verdeel het beslag erover. Bestrooi met de pijnboompitten en bak de olijvencake in circa 25 minuten gaar.


Pestodip
Meng alle ingrediënten door elkaar en serveer bij de hartige olijvencake.

Ingredienten

1
Porties

Hartige olijvencake

  • 2 ansjovisfilets
  • 2 el zongedroogde tomaten
  • 300 g bloem
  • 9 g bakpoeder
  • 2 grote eieren
  • 300 ml karnemelk
  • 80 ml olijfolie
  • 100 g groene olijven
  • 50 g pijnboompitten

Pestodip

  • 3 el roomkaas
  • 1 el pesto
  • 1 el mayonaise

Extra nodig

  • ronde bakvorm
  • boter om in te vetten]
Geef je waardering
0