Hartige filodeeggebakjes met aubergine- en courgettevulling

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Smelt de boter. Bestrijk de onderkant van de vormpjes met de boter. Snijd het filodeeg in vierkanten en leg op ieder vormpje drie met boter ingesmeerde plakjes filodeeg. Bak de het deeg in circa 12 minuten goudbruin af en laat het afkoelen. Haal de deegbakjes voorzichtig van de vormpjes. Pel en snipper de ui en snijd de aubergine in stukken. Verhit olie in een pan en bak de ui en de aubergine. Snijd de courgette in stukjes en de champignons in vieren en bak ze circa 5 minuten mee. Ontzuur de tomatenpuree bij de groente en snijd de tomaten in stukjes. Voeg de tomaten toe en breng de groente op smaak met balsamicoazijn, peper, mosterd, zout en sap van een halve citroen. Schep de vulling in de filodeegbakjes en garneer met de yoghurt en blaadjes basilicum.

Ingredienten

4
Personen

Bakjes van filodeeg

  • 60 g boter
  • 12 plakjes filodeeg

Vulling

  • 1 rode ui
  • 1 aubergine
  • 1 scheutje olijfolie
  • 2 kleine courgettes
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 tl tomatenpuree
  • 6 tomaten
  • 1 tl balsamicoazijn
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 el mosterd
  • 1 citroen
  • 4 el Griekse yoghurt
  • basilicum

Extra nodig

  • timbaaltjes of cupcaketray of ovenvaste kopjes
Geef je waardering
1