De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hartige filodeeggebakjes met aubergine- en courgettevulling

40 MIN
Hartige filodeeggebakjes met aubergine- en courgettevulling

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Smelt de boter. Bestrijk de onderkant van de vormpjes met de boter. Snijd het filodeeg in vierkanten en leg op ieder vormpje drie met boter ingesmeerde plakjes filodeeg. Bak de het deeg in circa 12 minuten goudbruin af en laat het afkoelen. Haal de deegbakjes voorzichtig van de vormpjes. Pel en snipper de ui en snijd de aubergine in stukken. Verhit olie in een pan en bak de ui en de aubergine. Snijd de courgette in stukjes en de champignons in vieren en bak ze circa 5 minuten mee. Ontzuur de tomatenpuree bij de groente en snijd de tomaten in stukjes. Voeg de tomaten toe en breng de groente op smaak met balsamicoazijn, peper, mosterd, zout en sap van een halve citroen. Schep de vulling in de filodeegbakjes en garneer met de yoghurt en blaadjes basilicum.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker