Haring ceviche

5
Makkelijk
 
Aangeboden door:

Bereidingswijze

10 minuten totale tijd

Maak de marinade van de honing, olijfolie, witte wijnazijn en de sap en geraspte schil van de citroen. Hak de knoflook grof en voeg toe aan de marinade. Snijd elke haring in vier stukjes. Leg de haring in de marinade en laat ongeveer 20 tot 30 minuten marineren in de koelkast.

Maak ondertussen de salade. Snijd hiervoor de radijsjes in dunne plakjes en meng met de wortelreepjes. Hak de hazelnoten fijn.

Haal vervolgens de vis uit de marinade en giet het overgebleven sap (zonder de knoflook) als een dressing over de radijsjes en wortelreepjes. Kruid de dressing eventueel met peper en zout.

Serveer de haring (die door de marinade is ‘gegaard’) met de salade en garneer met de hazelnoten.

Ingredienten

4
Personen

Voor de haring ceviche

  • 4 haringen (PLUS Hollandse nieuwe)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el honing
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1 citroen
  • 150 g rauwkost wortelreepjes (julienne gesneden)
  • 150 g radijsjes
  • 1 handvol hazelnoten
Geef je waardering
5