Harinapudding uit Peru met kabeljauw en groente

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Massa Harina
Schenk de kip- en visbouillon in een pan en breng aan de kook. Voeg de masa harina toe en laat circa 5 minuten inkoken op laag vuur. Roer regelmatig door de pan. Voeg de crème fraîche toe en laat 10 minuten inkoken. Roer regelmatig door om aanbranden te voorkomen.

Kabeljauw met groente
Breng in een ruime pan water aan de kook. Voeg de suiker en de hele maïskolven toe en laat circa 20 minuten koken. Snijd met een mes de korrels van de kolf.

Pel en snipper de ui. Halveer de paprika en peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper en paprika in blokjes. Snijd de tomaten in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in blokjes. Pluk en snijd de koriander fijn.

Snijd de kabeljauw in kleine stukjes van circa 2 bij 2 centimeter. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan. Bak de maïs, ui, paprika en tomaat op middelhoog vuur en voeg de koriander toe. Voeg de peper en wijn toe en laat inkoken. Voeg de kabeljauw toe en laat circa 3 minuten sudderen. Voeg eventueel een scheutje water toe. Haal de pan van het vuur.

Serveer
Schep de masa harina in een ruime schaal. Leg daarin de vis. Garneer met een partje limoen.

Ingredienten

4
Personen

Masa harina

  • 375 ml kippenbouillon
  • 375 ml visbouillon
  • 2.5 kopje gele masa harina
  • 125 ml crème fraîche

Kabeljauw met groente

  • 4 el suiker
  • 2 maïskolven
  • 2 uien
  • 1 groene paprika
  • 1 rode peper
  • 4 tomaten
  • 10 takjes koriander
  • 500 g kabeljauwfilet
  • olijfolie
  • 125 ml witte wijn
  • 1 limoen
Geef je waardering
2