Halloumi zie je steeds vaker op de menukaarten verschijnen. Wij begrijpen helemaal waarom. Deze bijzondere kaas is niet normaal lekker.

Danny Jansen

Ingredienten

4
Personen

Tomatensalade

  • 1 rode ui
  • 2 el rodewijnazijn
  • 2 trostomaten
  • 150 g gemengde gele en rode cherrytomaten
  • 2 gele vleestomaten
  • zout en peper
  • 2 el Griekse olijfolie extra vergine
  • 100 g rucola

Halloumi saganaki

  • 200 g halloumi
  • 3 el bloem
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • 3 el honing
  • 2 takjes tijm

Extra nodig

  • keukenpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 35 minuten

Tomatensalade

Stap 1:
Pel en snijd de rode ui in dunne halveringen. Doe de gesneden ui in een ruime mengkom. Voeg hieraan de rodewijnazijn toe. Laat de rode ui minimaal 15 minuten marineren.

Stap 2:
Breng een pan water aan de kook en zet een grote kom koud water klaar om de trostomaten te ontvellen. Snijd de tomaten op de kop in. Dompel de tomaten in het kokende water tot je ziet dat het velletje barst. Schep de tomaten daarna meteen in koud water om terug te koelen. Pel het velletje van de tomaten.

Stap 3:
Halveer de cherrytomaten, snijd de trostomaten in parten en de vleestomaten in grote plakken. Meng de tomaten door de ui met azijn en breng op smaak. Meng de rucola pas vlak voor het serveren door de sla.

Halloumi saganaki

Stap 1:
Snijd de halloumi in 8 gelijke plakken. Wentel de plakken door de bloem. Verwarm een bakpan met olijfolie. Bak de halloumi aan twee zijden goudbruin. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier. Bestrooi de gebakken halloumi met peper naar smaak.

Stap 2:
Verwarm de honing in een klein pannetje met geriste blaadjes van de takjes tijm.

Serveren
Meng de rucola door de tomatensalade. Serveer de gebakken halloumi op de salade en besprenkel met de warme honing met tijm.

Geef je waardering

15
halloumi-hor.jpg