De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gyoza met tofu, kimchi (gefermenteerde groente) en shiitake

Heerlijke gyoza met tofu, kimchi en shiitake voor een perfecte smaakbalans. Lekker als voorgerechtje of als hartige snack!

Gyoza met tofu, kimchi (gefermenteerde groente) en shiitake

Een recept van

Bereidingswijze

Dit gerecht maakte Joyce in aflevering 16 van The Chefs' Line Nederland. 

Vulling

Druk het vocht uit de tofu en maak het zo droog mogelijk en verkruimel. Druk ook wat van het vocht uit de kimchi (maar niet teveel). Snij de kimchi in kleine stukken. Snij de shiitakes, knoflook en bosui fijn en meng in kom met de tofu en kimchi. Schil en rasp de gember erboven. Breng op smaak met sesamolie, mirin, en zout. Voeg de katakuriko toe, zodat alles lichtjes bedekt is. Niet teveel, maar genoeg om overtollig vocht op te kunnen nemen.

Vullen, vouwen en bakken

Leg 3 gyozavelletjes naast elkaar, zodat ze net overlappen. Schep 3 theelepels van de vulling in het midden in één lijn over de drie velletjes. Vouw om en rol tot een roosje. Maak zo 3 roosjes. Verhit een pan en bak de gyozaroosjes een paar minuten tot de onderkant bruin is. Voeg een scheut water toe, doe de deksel op de pan en laat in een minuut of 5 gaar stomen.

Saus

Snij het bosuitje superfijn. Bewaar het groen voor garnering. En meng de gesneden bosui met de ingrediënten voor de saus.

Serveren

Leg de shisoblaadjes in een driehoek op het bord (bolle kanten in het midden) en leg hierop de gyoza. Giet de saus erover of geef het er apart bij.

Vanaf 14 mei kijk je elke werkdag om 22:00 naar The Chefs’ Line Nederland! 24Kitchen brengt het feelgood kookprogramma uit Australië naar Nederland en laat thuiskoks het opnemen tegen de chefs’ line, ofwel de keukenbrigade van een gerenommeerd restaurant.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker