Dit gerecht maakte Joyce in aflevering 16 van The Chefs' Line Nederland.
Vulling
Druk het vocht uit de tofu en maak het zo droog mogelijk en verkruimel. Druk ook wat van het vocht uit de kimchi (maar niet teveel). Snij de kimchi in kleine stukken. Snij de shiitakes, knoflook en bosui fijn en meng in kom met de tofu en kimchi. Schil en rasp de gember erboven. Breng op smaak met sesamolie, mirin, en zout. Voeg de katakuriko toe, zodat alles lichtjes bedekt is. Niet teveel, maar genoeg om overtollig vocht op te kunnen nemen.
Vullen, vouwen en bakken
Leg 3 gyozavelletjes naast elkaar, zodat ze net overlappen. Schep 3 theelepels van de vulling in het midden in één lijn over de drie velletjes. Vouw om en rol tot een roosje. Maak zo 3 roosjes. Verhit een pan en bak de gyozaroosjes een paar minuten tot de onderkant bruin is. Voeg een scheut water toe, doe de deksel op de pan en laat in een minuut of 5 gaar stomen.
Saus
Snij het bosuitje superfijn. Bewaar het groen voor garnering. En meng de gesneden bosui met de ingrediënten voor de saus.
Serveren
Leg de shisoblaadjes in een driehoek op het bord (bolle kanten in het midden) en leg hierop de gyoza. Giet de saus erover of geef het er apart bij.
Meld je aan en praat mee