Gyoza met shiitake, gehakt, prei, gember en spitskool

7
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Dit gerecht maakte Aja in aflevering 16 van The Chefs' Line Nederland.

Snij de spitskool, prei en shiitakes fijn. Meng met dit met het varkensgehakt.

Meng voor de saus alle ingrediënten door elkaar. Meng wat van de saus door het vleesmengsel. Doe de overige saus in een kommetje.

Vouw de gehaktvulling in de gyozavellen en bak in een scheut olie in de koekenpan. Voeg een halve kop water toe wanneer de bodem krokant is. Voeg sesamolie toe als het water is verdampt.

Serveer de gyoza op een bord met wat dipsaus.

Ingredienten

2
Personen

Vulling

  • 100 g varkensgehakt
  • 3-4 bladeren spitskool
  • shisobladeren naar smaak
  • 0,25 prei
  • 3-4 shiitakes

Saus

  • 2 tl saké
  • 0,5 tl zout
  • 1 tl gember
  • 0,5 tl knoflook
  • 0,5 tl maïszetmeel
  • 1 scheutje rijstazijn
  • 1 snuf yuzu kosho
  • 1 scheutje sojasaus

  • gyozavellen
  • 1 scheutje zonnebloemolie
  • 0,5 kopje water
  • 2 tl sesamolie
Geef je waardering
7