Guarguero uit Peru (“zoete kippennekjes”)

1
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten kooktijd
2 uur en 45 minuten totale tijd
Kook voor de dolce de leche de gecondenseerde melk in het dichte blikje circa 2 uur en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.

Splits de eieren, bewaar het eiwit voor later. Meng de bloem met het bakpoeder en maak er een kuitje in. Leg in het kuiltje de eidooiers en roer door de bloem. Voeg de boter toe en roer goed door. Schenk de grappa erbij en roer het deeg tot een deeg. Voeg eventueel een beetje bloem toe als het deeg te plakkerig is en kneed het deeg op het aanrecht tot een soepele bal. Bedek deze met een theedoek en laat het deeg circa 1 uur rusten.

Klop het eiwit bijna stijf met de handmixer. Verhit de olie in een pan. Bestrooi het aanrecht met bloem. Rol het deeg uit tot een dikte van circa 2 millimeter dik. Snijd het deeg in driehoekjes van circa 7,5 centimeter. Rol de driehoekjes om je vinger op tot kleine cilinders. Bestrijk het laatste puntje met eiwit. Werk in een hoog tempo en bak de rolletjes circa 3 minuten in de olie. Schep de rolletjes met een draadspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Indien de rolletjes toch dicht zijn gebakken, maak dan met een mes de rolletjes ‘open’. Laat afkoelen.

Schenk de dulce de leche in een kleine spuitzak en spuit de cilinders aan beide kanten vol. Leg ze op een mooie schaal en garneer met poedersuiker.

Bewaartip
De cilinders kun je circa 5 dagen bewaren in een luchtdichte bak en pas vullen wanneer je serveert.

Ingredienten

12
Porties

Guarguero uit Peru (“zoete kippennekjes”)

  • 400 g gecondenseerde melk in blik
  • 2 grote eieren
  • 3 el bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 g boter
  • 30 ml grappa
  • 1 l zonnebloemolie
  • poedersuiker om te garneren

Extra nodig

  • handmixer
  • (soep)kipdelen
  • bloem om te bestuiven
  • deegroller
  • zeef
Geef je waardering
1