De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

grootmoeders groentesoep

Is er iets lekkerder in de winter dan een dampende kom soep? Rudolph deelt het recept voor de groentesoep zoals zijn oma deze vroeger maakte. ​​​​​​​

30 min voorbereidingstijd
360 min wachttijd
Grootmoeders groentesoep

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Oma's groentesoep met balletjes: daar kan niets tegenop! Wil je nu zelf groentesoep maken, heb ik hier een ouderwets groentensoeprecept voor je."

Bereidingswijze

Grootmoeders groentesoep

  1. Vul de soeppan met het water. Voeg de runderschenkel toe en een flinke snuf zout en breng dit op laag vuur aan de kook. Schep eventueel schuim van de soep af met een schuimspaan voor een mooie heldere bouillon.

  2. Snijd de knolselderij met schil in stukken. Halveer de ui. Snijd de prei, wortel en 3 stengels van de bleekselderij (de rest gebruik je later) in grove stukken. Kneus de peperkorrels.

  3. Voeg de groente, peterseliestelen, laurierblaadjes, kruidnagels en de peperkorrels toe en laat het geheel circa 5-6 uur op laag vuur trekken. Laat de deksel van de pan.

  4. Zeef de bouillon boven een kleinere pan. Gooi de groente weg, maar bewaar de runderschenkel. Laat de schenkel iets afkoelen. Verwijder de vetrandjes en pluk het vlees. Voeg het vlees weer toe aan de bouillon.

  5. Schil en snijd de knolselderij in stukjes. Snijd de wortels en de bleekselderij in stukjes en de prei in ringetjes. Snijd de bloemkool eerst in kleine roosjes en hak daarna grof door. Hak de peterselieblaadjes.

  6. Knip de worstjes boven de pan met bouillon in kleine stukjes. Voeg ook de groente, peterselie en de vermicelli toe.

  7. Breng het geheel op laag vuur aan de kook en laat circa 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout.

Hoe krijg je meer smaak aan groentesoep?

Voor meer smaak aan je groentesoep gebruik je een rijke bouillon, voldoende kruiden en bak je je groenten vooraf eerst aan. Extra smaakversterkers zijn tomatenpuree (bak dit mee met de groenten) of sojasaus. 

kippenbouillon

Wat zit er allemaal in soepgroenten?

De samenstelling van een zak soepgroenten kan uiteraard verschillen, maar vaak bevat deze fijngesneden  wortels, prei en selderij. Ui, peterselie en knolselderij zijn ook populaire groenten die in de mix worden gebruikt.

Miniatuurvoorbeeld

De dagen worden korter en het wordt steeds kouder. Dat kan alleen maar betekenen dat het winterseizoen weer is aangebroken. En dat is goed nieuws voor 24Kitchen-chef Rudolph van Veen. Hij is dol op dit seizoen en vooral op de winterse gerechten. In Rudolph's Winterklassiekers deelt hij zijn favoriete recepten.

 

Winterklassiekers

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker