Grootmoeders groentesoep
-
Vul de soeppan met het water. Voeg de runderschenkel toe en een flinke snuf zout en breng dit op laag vuur aan de kook. Schep eventueel schuim van de soep af met een schuimspaan voor een mooie heldere bouillon.
-
Snijd de knolselderij met schil in stukken. Halveer de ui. Snijd de prei, wortel en 3 stengels van de bleekselderij (de rest gebruik je later) in grove stukken. Kneus de peperkorrels.
-
Voeg de groente, peterseliestelen, laurierblaadjes, kruidnagels en de peperkorrels toe en laat het geheel circa 5-6 uur op laag vuur trekken. Laat de deksel van de pan.
-
Zeef de bouillon boven een kleinere pan. Gooi de groente weg, maar bewaar de runderschenkel. Laat de schenkel iets afkoelen. Verwijder de vetrandjes en pluk het vlees. Voeg het vlees weer toe aan de bouillon.
-
Schil en snijd de knolselderij in stukjes. Snijd de wortels en de bleekselderij in stukjes en de prei in ringetjes. Snijd de bloemkool eerst in kleine roosjes en hak daarna grof door. Hak de peterselieblaadjes.
-
Knip de worstjes boven de pan met bouillon in kleine stukjes. Voeg ook de groente, peterselie en de vermicelli toe.
-
Breng het geheel op laag vuur aan de kook en laat circa 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout.
0 reacties