De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

griesmeelpudding met rode-bessensaus

Verwen jezelf eens extra door deze klassieke griesmeelpudding met rode-bessensaus te maken. Een makkelijk en súperlekker dessert.

20 min voorbereidingstijd
180 min kooktijd
Griesmeelpudding

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Verwen jezelf eens extra door deze klassieke griesmeelpudding met rode-bessensaus te maken. Een makkelijk en súperlekker dessert.

Bereidingswijze

Griesmeelpudding

Stap 1:
Breng de melk met de suiker, griesmeel en het zout aan de kook. Kook het geheel op laag vuur in circa 4 minuten gaar.

Stap 2:
Spoel een puddingvorm om met koud water en schep de griesmeelpap erin. Laat de griesmeelpudding minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

Rode-bessensaus
Breng het fruit met de suiker, water en het sap van de citroen aan de kook en kook tot de suiker opgelost is.

Karamel-garnering
Karamelliseer lepel voor lepel de suiker. Maak op een vel bakpapier met een lepel karamel figuurtjes naar keuze. Laat uitharden.

Serveren
Los de griesmeelpudding op een etagère, schaal of bord. Lepel voor het serveren de rode-bessensaus over de pudding.

Tip van Rudolph:
Krijg je de pudding niet uit de vorm? Verwarm de zijkanten van de vorm dan even met warm water.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph’s Winterklassiekers

De dagen worden korter en het wordt steeds kouder. Dat kan alleen maar betekenen dat het winterseizoen weer is aangebroken. En dat is goed nieuws voor 24Kitchen-chef Rudolph van Veen. Hij is dol op dit seizoen en vooral op de winterse gerechten. In Rudolph's Winterklassiekers deelt hij zijn favoriete recepten.

 

Winterklassiekers

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker