Verwen jezelf eens extra door deze klassieke griesmeelpudding met rode-bessensaus te maken. Een makkelijk en súperlekker dessert.

Rudolph van Veen

Ingredienten

8
Personen

Griesmeelpudding

  • 1 liter volle melk
  • 75 g suiker
  • 100 g griesmeel
  • 1 mespunt zout

Rode-bessensaus

  • 75 g rode bessen
  • 75 g frambozen
  • 25 g suiker
  • 1 eetlepel water
  • 1 citroen

Karamel-garnering

  • 6 eetlepels suiker

Extra nodig

  • puddingvorm

Bereidingswijze

3 uur en 20 minuten

Griesmeelpudding

Stap 1:
Breng de melk met de suiker, griesmeel en het zout aan de kook. Kook het geheel op laag vuur in circa 4 minuten gaar.

Stap 2:
Spoel een puddingvorm om met koud water en schep de griesmeelpap erin. Laat de griesmeelpudding minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

Rode-bessensaus
Breng het fruit met de suiker, water en het sap van de citroen aan de kook en kook tot de suiker opgelost is.

Karamel-garnering
Karamelliseer lepel voor lepel de suiker. Maak op een vel bakpapier met een lepel karamel figuurtjes naar keuze. Laat uitharden.

Serveren
Los de griesmeelpudding op een etagère, schaal of bord. Lepel voor het serveren de rode-bessensaus over de pudding.

Tip van Rudolph:
Krijg je de pudding niet uit de vorm? Verwarm de zijkanten van de vorm dan even met warm water.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph’s Winterklassiekers

Geef je waardering

Griesmeelpudding
Griesmeelpudding 2