Zin om goulash te maken? Maar geen tijd om het gerecht uren te laten pruttelen? 24Kitchen's chef Rudolph weet hoe je de Hongaarse stoofschotel met rundvlees in 20 minuten op tafel krijgt (i.p.v. de gebruikelijke 3 tot 4 uur!). Kijk en kook mee met dit razendsnelle goulash-recept.

Rudolph van Veen

Goulash is hét nationale gerecht van Hongarije. Geinig feitje: goulash heet daar helemaal geen goulash. Sterker nog, wanneer je in Hongarije goulash bestelt, krijg je totaal iets anders voorgeschoteld. Oorspronkelijk was goulash een heel simpel soep-gerecht met lappen gedroogd vlees en uien. In de variant zoals wij 'm kennen is het geen soep maar een zalige stoofschotel met rundvlees en veel paprika, en serveren we er bijvoorbeeld rijst of aardappelen bij.

Snelle goulash maken

Heb zeeën van tijd? Trek er dan een dag voor uit en laat de goulash eindeloos pruttelen. Geen tijd, maar wél zin in (Hollandse) goulash? Chef Rudolph weet dé manier om het gerecht in slechts 20 minuten te maken: gebruik rundergehakt in plaats van runderlappen.

Laatstgenoemde is normaal gesproken hét hoofdingrediënt in menig goulash-recept. Maar runderlappen hebben echt de tijd nodig om lekker mals te worden. Bij tijdgebrek biedt gehakt soelaas. Zie het als de hack voor een makkelijke én snelle versie, zonder de smaak van rundvlees te verliezen.

Goulash-tips

Als je het vlees vervangt door vegetarisch ‘gehackt’, heb je in een handomdraai een vegetarische goulash.

Wil je een mooie gebonden goulash, bak dan ook even wat bloem mee zodra alle ingrediënten in de pan zitten, en voordat het vocht erbij gaat.

Ingredienten

4
Personen

Makkelijke goulash

 • 300 g zilvervliesrijst
 • 3 paprika's
 • 2 rode uien
 • 2 teentjes knoflook
 • zonnebloemolie
 • 400 g rundergehakt
 • 1 el paprikapoeder
 • 1 el bloem
 • 70 g tomatenpuree
 • 750 ml water
 • 1.5 runderbouillonblokje
 • 200 g haricots verts
 • 75 g veldsla
 • olijfolie extra vierge

Bereidingswijze

20 minuten

Stap 1:

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Stap 2:

Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.

Stap 3:

Pel en snijd anderhalve ui in stukken.

Stap 4:

Pel en hak de knoflook fijn.

Stap 5:

Verhit voor de goulash een scheutje olie in een braadpan en rul het gehakt. Voeg de gesnipperde uien, knoflook en het paprikapoeder toe en bak 5 minuten mee. Voeg de paprika’s toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg de bloem toe en roer goed door. Voeg de tomatenpuree en het water met de bouillonblokjes toe, roer goed door en laat het geheel circa 15 minuten op laag vuur koken. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Stap 6:

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.

Stap 7:

Maak de haricots verts schoon en kook ze circa 7 minuten.

Stap 8:

Pel en snijd de resterende ui in dunne halve ringen.

Stap 9:

Giet de haricots verts af en spoel koud onder water. Meng voor de salade de haricots verts met veldsla, ui en een scheutje olijfolie extra vierge en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Goulash serveren

Schep de rijst in een kopje en druk heel goed aan. Zet het kopje omgekeerd op bord en trek het kopje heel voorzichtig omhoog zodat er een mooi torentje rijst op bord staat. Schep de goulash en de salade erbij.

Goulash variaties

Eet je toch liever de Hongaarse goulashsoep, maak dan eens dit goulashsoep recept. Wil je goulash eens van een hele andere kant leren kennen, maak dan eens de goulashtaart.

Geef je waardering

Goulash