De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gnocchi con funghi salsiccia (Gnocchi met paddenstoelen en worst)

60 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Gnocchi con funghi salsiccia (Gnocchi met paddenstoelen en worst)

Bereidingswijze

Gnocchi
Schil en kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Giet de aardappels af en laat uitwasemen. Draai de aardappels door de passe-vite tot een mooie puree. Voeg de bloem en het ei toe en meng goed door. Rasp er een vierde nootmuskaatbol overheen. Meng het geheel goed door en maak een deegbal.

Snijd een stuk deeg af en rol er een lange sliert van. Snijd vervolgens in kleine stukjes. Rol de kleine stukjes over het plankje of druk met de platte kant van een vork licht op het deeg. Zo ontstaat het gnocchi patroon. Breng een pan met water en ruim zout aan de kook. Voeg de gnocchi toe. Wanneer de gnocchi gaan drijven zijn ze klaar. Giet de gnocchi af en houd warm.

Saus
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Fruit de ui en knoflook in een scheutje olijfolie. Snijd de saucijsjes fijn, voeg toe en bak rondom bruin in circa 2 minuten. Hak de peterselie. Voeg de rode wijn en de helft van de peterselie toe en laat circa 5 minuten rustig inkoken. Snijd de champignons in plakjes en voeg toe aan de pan met wijn. Laat nog 3 tot 5 minuten inkoken.

Voeg de passata toe. Breng op smaak met een beetje zout en peper en voeg de rest van de peterselie toe. Laat de saus circa 15 minuten koken. Voeg de gnocchi toe. Serveer direct en rasp de Parmezaanse kaas over het gerecht.
 

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.