Gezonde pizza

16
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Gepofte tomatensaus voorbereiden

Verwarm de oven voor op 215 °C. Snijd de tomaten in parten. Pel en halveer de uien en snijd ze in halve ringen. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Verdeel de tomaten, uien, knoflook, laurier en tijm over een ovenschaal, bestrooi met een beetje zout en besprenkel royaal met olijfolie. Pof het geheel circa 25-30 minuten in de oven.

Pizzadeeg maken

Los de gist op in het water. Meng in een kom de bloem met het zout. Maak een kuiltje in de bloem en schenk de helft van het water met gist erbij. Kneed beetje bij beetje de bloem door het water en schenk geleidelijk de rest van het water met gist bij de bloem. Bestuif je handen met bloem en kneed het geheel tot een soepel deeg. Bestuif het aanrecht met bloem en kneed het deeg een paar minuten goed door op het aanrecht. Leg de deegbal in een kom, bestuif met bloem en dek de kom af met plasticfolie. Laat het deeg circa 30 minuten rijzen op een warme plek.

Tomatensaus afmaken

Haal de tijm en laurier uit de tomaten. Schep alles in een litermaat en pureer met de staafmixer. Breng de saus op smaak met zout en peper en laat de saus afkoelen.

Pizzadeeg uitrollen

Bestuif het aanrecht met bloem. Verdeel het deeg in 2 bollen en rol ze uit tot 2 bodems die precies op de bakplaten passen. Leg de pizzabodems op met bakpapier beklede bakplaten.

Beleg voorbereiden

Haal de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd de paprika’s in ringen. Snijd de mozzarella in stukjes en halveer de cherrytomaten.

Pizza’s beleggen

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bestrijk de deegbodems royaal met tomatensaus maar houd de randen vrij. Verdeel de plakjes vlees erover en beleg de rest van de pizza naar wens. Doordat de pizza’s over zo’n groot oppervlak verdeeld zijn, kun je voor iedereen een eigen stukje maken. Verdeel de mozzarella en geraspte kaas er pas over als de rest van het beleg er op ligt. Smeer de randen van de pizza in met olijfolie. Rucola verdeel je pas na het bakken over de pizza’s. Bak de belegde pizza’s 10-15 minuten in de oven tot het deeg gaar, de kaas gesmolten en de randen goudbruin zijn. Bestrooi naar wens met rucola.

Ingredienten

4
Personen

Tomatensaus

  • 12 pomodori tomaten
  • 2 uien
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 blaadjes laurier
  • 6 takjes tijm
  • 50 ml olijfolie

Pizzadeeg

  • 1 zakje gedroogde gist (à 7 g)
  • 300 ml lauw water
  • 500 g bloem
  • 1 snufje zout

Beleg

  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 250 g cherrytomaten
  • 50 g salami (in plakjes)
  • 50 g ham (in plakjes)
  • 100 g geraspte kaas
  • 1 blik ananas (in stukjes)
  • 75 g rucola

Klaarzetten

  • kom
  • litermaat
  • plasticfolie
  • (kinder)koksmes
  • snijplank
  • ovenschaal
  • 2 bakplaten
  • keukenpapier
  • staafmixer
  • bakjes om verschillende soorten beleg te bewaren
Geef je waardering
16