Voor de broccolinuggets:
Rasp de broccoli en de ui(en). Hak de peterselie grof. Meng in een grote kom de geraspte groente met 4 eieren. Voeg beetje bij beetje het paneermeel toe totdat het beslag niet meer heel nat is. Breng op smaak met peper en zout. Scheid 1 ei en doe het eiwit op een bord. Vorm nuggets van het broccolimengsel, haal eerst door de bloem, dan door het eiwit en als laatste door het paneermeel.
Frituur de nuggets in olie op 180C in circa 4 minuten goudbruin. Laat uitlekken en bestrooi met zout.
Voor de groentefriet:
Snijd de groentes in frieten. Maak een pakketje van aluminiumfolie. Mix honing, citroensap, peper, zout en eenĀ kleinĀ beetje water in een kom. Doe de groentes en de glaze in het aluminiumfoliepakketje. Stoof in 15 min beetgaar op de bbq. Haal van het vuur en grill de groenten nog op de bbq totdat ze mooi karamelliseren. Bestrooi op het laatst royaal met sesam en zout totdat ze mooi bedekt zijn.
Voor de gezonde mayo:
Verhit een klein beetje olie in een koekenpan. Voeg het kerriepoeder toe en bak 2 minuten. Roer de kerrieolie door de yoghurt samen met het citroensap, peper en zout.
Voor de tomatenchutney:
Snijd de rode ui en de tomaten fijn. Verhit olijfolie in een pan en bak hierin in circa 4 minuten de uien en de tomaten totdat de uien glazig zijn. Voeg de azijn en de suiker toe en breng op smaak met zout en peper. Laat dit circa 30 minuten stoven op laag vuur. Haal uit de pan en laat afkoelen.
0 reacties