Deze lekkere Stoutcake maak je in 60 minuten. Ideaal voor de bier en koffie liefhebbers. 

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

12
Personen

Stoutcake

  • 100 g stoutbier
  • 35 g witte chocolade
  • 125 g boter
  • 125 g patentbloem
  • 25 g cacaopoeder
  • 2 g fijn zout
  • 5 g bakpoeder
  • 125 g rietsuiker
  • 125 g ei

Koffie-ganache

  • 350 g slagroom
  • 10 g koffiebonen
  • 320 g pure chocolade

Garnering

  • amandelschaafsel

Extra nodig

  • cakeblik 25cm

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur

Stoutcake 
Verwarm de oven voor op 170˚C. Doe het bier in een steelpan en breng aan de kook. Smelt de chocola hierin samen met de boter. Zeef de bloem met cacaopoeder, zout en bakpoeder. Doe de suiker en het ei in de kom van de mixer en klop dit luchtig. Spatel het chocolademengsel door het eimengsel en spatel als laatste de bloem erdoor. Vet een cakeblik van 25 cm in. Giet het beslag in de schaal en bak de cake in de oven voor 40 minuten of tot een prikker er schoon uitkomt. 

Koffie-ganache 

Stap 1: 
Verwarm de slagroom naar ongeveer 50 ˚C (niet laten koken) en voeg de koffiebonen toe. Haal de pan van het vuur en laat een half uur trekken. Zeef de koffiebonen eruit. 

Stap 2: 
Breng de slagroom aan de kook en smelt hierin de pure chocolade. Laat afkoelen en indikken. 
Giet de ganache over de cake en decoreer met amandelschaafsel. 

 

Geef je waardering

6
BIERCAKE.jpg
BIERCAKE 2.jpg