De voordelen van een 24K account

 • Recepten bewaren
 • Exclusieve content en aanbiedingen
 • Gratis e-books

gevulde pompoen uit de oven

Zin in een snel maar écht herfst-gerecht? Probeer dit simpele recept voor gevulde pompoen uit de oven met couscous en rozijnen.

45 min kooktijd
gevulde pompoen met kikkererwten

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"Dit gezonde pompoen-recept is ideaal voor de herfst. Je zet het zo op tafel en zal je hart verwarmen tijdens de koude dagen."

Bereidingswijze

Gevulde pompoen uit de oven

 1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

 2. Halveer de pompoen over de lengte en verwijder de zaden. Besprenkel het snijvlak met de helft van de olijfolie. Leg de pompoenhelften met het snijvlak naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.

 3. Rooster de pompoen in ca. 35-40 minuten in de oven tot het vruchtvlees zacht is. Check dit met een vork: deze moet er gemakkelijk in glijden.

 4. Maak ondertussen de salade. Doe de couscous met de rozijnen in een kom en giet hier volgens de gebruiksaanwijzing heet water overheen. Denk af en laat wellen.

 5. Giet de kikkererwten af en laat uit uitlekken. 

 6. Breek de couscous los met een vork. Voeg de resterende olijfolie toe en kikkererwten toe aan de couscous met rozijnen en breng op smaak met zout en peper.

 7. Haal de pompoen uit de oven en laat afkoelen. Schep het vruchtvlees uit de pompoen maar laat ongeveer 2 cm rondom de schil zitten.

 8. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng de stukken pompoen met de couscoussalade en doe terug in de pompoenhelften.

 9. Verbrokkel de feta en snijd de peterselie fijn. Strooi over de salade heen en serveer.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker