Gevulde kipfilet met paprika-aardappelpuree

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd
Gevulde kipfilets
  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Snijd de kipfilets doormidden en sla plat.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook.
  • Bak de spinazie in een grote pan met knoflook en ui.
  • Rasp de nootmuskaat.
  • Voeg de room en nootmuskaat naar smaak toe en breng aan de kook.
  • Leg de spinazie op de kip en rol de kip op.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Bestrooi de kip met Parmezaanse kaas en bak de kipfilet in circa 15 minuten in de oven gaar.

Paprika-aardappelpuree

  • Kook de aardappels en gril de paprika’s.
  • Plet de aardappels, halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten, snijd de paprika in stukjes en pureer het geheel.
  • Voeg de fijngesneden knoflook en de boter toe en roer tot alles goed vermengd is.
  • Serveer de kipfilets op de aardappelpuree.


Ingredienten

4
Personen

Gevulde kipfilet

  • 4 kipfilets
  • 400 g spinazie
  • 1 kop room
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 1 nootmuskaatbol

Paprika-aardappelpuree

  • 5 rode paprika's
  • 10 aardappels
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el boter

Extra nodig

Geef je waardering
2