Guinea kip met vulling
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een droge pan. Voeg kikkererwtenmeel en blijf roeren circa 5 tot10 minuten tot je de geur van geroosterde kikkererwten ruikt. Voeg olijfolie, citroensap en een takje rozemarijn toe. Breng op smaak met zout en peper en roer bruine suiker en geroosterde macadamianoten erdoorheen. Zet de kikkererwtenvulling apart en laat afkoelen. Snijd de kipfilets doormidden (niet helemaal door) en vul met de kikkererwtenvulling. Laat circa 15 minuten rusten in de koelkast.
Saus
Verwarm olie in een koekenpan, haal de kip uit de koelkast en bestrooi de huid met zout. Bak de kipfilets met de huid naar beneden in de pan op hoog vuur en bak daarna circa 10 minuten gaar in de oven. Snijd de kip in plakjes. Laat de waterperen en de amarula met een scheutje water circa 10 minuten inkoken. Voeg een snufje zout toe en een scheutje rode wijnazijn. Druk de saus door een zeef. Versnipper de rode kool en voeg toe aan de saus, laat circa 20 minuten inkoken. Haal de saus van het vuur, voeg de macadamianoten toe.
Garnering en serveren
Verwarm de friteuse en hak de preien fijn. Doop de prei in bloem en bak goudbruin. Verdeel de saus over het midden van het bord en leg daar de gefrituurde preien op. Top met de stukken gevulde kipfilet.
Meld je aan en praat mee