De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gevulde guinea kip met macadamia-kikkererwtencrumble en amarulasaus

50 MIN
Gevulde guinea kip met macadamia-kikkererwtencrumble en amarulasaus

Een recept van

Kiran Jethwa

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Guinea kip met vulling
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een droge pan. Voeg kikkererwtenmeel en blijf roeren circa 5 tot10 minuten tot je de geur van geroosterde kikkererwten ruikt. Voeg olijfolie, citroensap en een takje rozemarijn toe. Breng op smaak met zout en peper en roer bruine suiker en geroosterde macadamianoten erdoorheen. Zet de kikkererwtenvulling apart en laat afkoelen. Snijd de kipfilets doormidden (niet helemaal door) en vul met de kikkererwtenvulling. Laat circa 15 minuten rusten in de koelkast.

Saus
Verwarm olie in een koekenpan, haal de kip uit de koelkast en bestrooi de huid met zout. Bak de kipfilets met de huid naar beneden in de pan op hoog vuur en bak daarna circa 10 minuten gaar in de oven. Snijd de kip in plakjes. Laat de waterperen en de amarula met een scheutje water circa 10 minuten inkoken. Voeg een snufje zout toe en een scheutje rode wijnazijn. Druk de saus door een zeef. Versnipper de rode kool en voeg toe aan de saus, laat circa 20 minuten inkoken. Haal de saus van het vuur, voeg de macadamianoten toe.

Garnering en serveren
Verwarm de friteuse en hak de preien fijn. Doop de prei in bloem en bak goudbruin. Verdeel de saus over het midden van het bord en leg daar de gefrituurde preien op. Top met de stukken gevulde kipfilet.

Deze serie neemt de kijker mee op een reis door Kenia. Een land dat niet bepaald bekend staat om haar keuken, maar wat het wel heeft is ongelooflijk verse, biologische ingrediënten, nog steeds gekweekt en geoogst met behulp van traditionele methoden.

In het derde seizoen reist chef Jethwa door Kenia, Zambia, Mozambique en Zuid-Afrika om de keukengeheimen te ontrafelen en de meest unieke en beste lokale ingrediënten te ontdekken. Steden, bergen en savanne: de natuur van de vier verschillende landen levert andere ingrediënten, culturen en gerechten op. Kiran Jethwa vist van ’s werelds hoogste waterval, jaagt met de Tambuka tribe en hij proeft Mopane wormen. Ga mee op avontuur met Kiran!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker