Gevulde courgettebloemen:
- Snijd de mozzarella in kleine blokjes.
- Meng de mozzarella met de geraspte Parmezaanse kaas en de ricotta.
- Snijd de salie en de oregano fijn. Rasp de schil van de citroen. Meng de kruiden en de citroenschil door het kaasmengsel. Breng het kaasmengsel op smaak met zout en peper.
- Neem een courgettebloem in je hand en vouw de gele bloemblaadjes voorzichtig open. Knip de stamper eruit met een schaartje en stop er wat vulling in. Vouw de bloemblaadjes dicht. Herhaal dit met de rest van de bloemen.
- Verwarm een laagje olijfolie in een koekenpan.
- Klop het ei los in een schaaltje. Schep de bloem op een tweede schaaltje.
- Haal de gevulde courgettebloemen eerst door het ei, wentel ze dan door de bloem en leg ze voorzichtig in de koekenpan. Bak de courgettebloemen snel goudbruin.
- Schep de courgettebloemen voorzichtig uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Serveer koud of warm.
0 reacties