De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gevulde auberginerolletjes

Op zoek naar een lekker vegetarisch recept voor het gourmetten? Probeer dan eens deze gevulde auberginerolletjes!

15 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Gevulde auberginerolletjes

Bereidingswijze

Snijd de aubergine met een heel scherp mes in 8 dunnen lange plakken. Bestrooi de plakken met zout en laat 10 minuten liggen zodat er vocht uit de plakken komt en ze wat zachter worden.

Rooster de pijnboompitten intussen goudbruin in een droge koekenpan. Pluk en snijd de basilicum fijn. Meng de basilicum en rasp van de limoen door de ricotta en breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Spoel de plakken aubergine af onder de kraan en dep goed droog. Schep een lepel ricotta aan het begin van een plak aubergine en bestrooi met pijnboompitten. Rol de plak aubergine op en zet vast met een cocktailprikker. Verhit een scheutje olie op de plaat van het gourmetstel en bak de rolletjes rondom bruin en gaar.

Dit jaar brengen we je de 24Kitchen Gourmet Specials, waarin chef Hugo Kennis je handige tips en recepten geeft voor gourmetten tijdens de feestdagen, maar natuurlijk ook elk ander moment van het jaar.

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.