De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gevulde appelgebakjes

Deze heerlijke gevulde appelgebakjes zullen zeker in de smaak vallen!

60 min voorbereidingstijd
20 min kooktijd
Gevulde appelgebakjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, het water, een half ei en een snufje zout met elkaar. Bewaar de rest van het ei om de appelgebakjes later mee te bestrijken. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Gevulde appelgebakjes
Wel de krenten circa 30 minuten in warm water. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd van vier appels de kapjes en hol ze uit met een bolletjesboor zodat er een wand van 5 millimeter overblijft. Gooi de delen waar pitjes in zitten weg, bewaar de rest. Verwijder het klokhuis van de overige appel en snijd de appel in dunne plakjes. Meng de plakjes appel met de restjes appel uit de uitgeholde appels. Verkruimel de koekjes en meng samen met de krenten, stukjes appel, het kaneelpoeder en de suiker. Verdeel de vulling over de uitgeholde appeltjes.

Rol het deeg dun uit en snijd in banen van 1 centimeter breed. Vlecht een rastermotief van 12x12 centimeter op een vel plasticfolie en bestrijk de randen van het raster met het resterende ei. Leg het raster met behulp van het plasticfolie op de appel, herhaal dit tot alle appels een deegraster hebben. Bestrijk de rasters met ei. Bak de appels in een bakblik circa 25 minuten tot het deeg goudbruin en gaar is.

Choco-karamelsaus
Breng de room aan de kook. Hak de chocolade. Karameliseer de suiker en voeg heel voorzichtig de room toe. Breng aan de kook en roer tot de karamel opgelost is. Haal de pan van het vuur en roer de boter en de chocolade erdoor. Laat de choco-karamelsaus afkoelen. Serveer de saus bij de gevulde appelgebakjes.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker