Ook zo dol op coquilles? Met dit recept van Eveline eet je ze nét zo chef-waardig als in een restaurant!

Eveline Wu
Logo Amazing Oriental

In 1986 opende Amazing Oriental hun eerste Aziatische toko aan de Nieuwmarkt in Amsterdam. Inmiddels is Amazing Oriental uitgegroeid tot de grootste Aziatische supermarktketen van Nederland. Inmiddels zijn er 24 fysieke winkels verspreid door het hele land. Met meer dan 10.000 authentieke producten uit Azië heeft Oriental het breedste assortiment aan Aziatische producten van Nederland. Geen winkel in de buurt? De producten zijn ook online te bestellen zijn in de  webshop.

Ingredienten

2
Personen

  • 6 coquilles
  • 50 g rijstvermicelli
  • 4 tenen knoflook
  • bieslook
  • sojasaus
  • 1 limoen
  • Optioneel: zeewier voor garnering

Extra nodig

  • stoompan

Bereidingswijze

20 minuten

Stap 1:
Bereid de vermicelli volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Stap 2:
Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Verhit een scheut olie in een koekenpan op laag vuur en bak hierin de knoflook goudbruin. Zet apart.

Stap 3:
Zet een grote (stoom)pan met water op. Verdeel de vermicelli over de coquilles en stoom voor 2 minuten.

Stap 4:
Serveer de coquilles op het zeewier. Besprenkel met de gebakken knoflook en olie. Garneer met wat bieslook, partje limoen en sojasaus naar smaak.

Ontdek hier alle andere recepten uit Eveline’s Asian Streetfood

Geef je waardering

Gestoomde coquilles met knoflook
Gestoomde coquilles met knoflook 2