Aardappels koken
Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappels in een pan met water en een beetje zout, met een deksel op de pan, in circa 20 minuten gaar.
Gestoofde prei
Snijd een gedeelte van de donkergroene bovenkant van de prei. Halveer het lichtere gedeelte in de lengte en spoel de prei schoon onder de kraan. Snijd de prei in halve ringetjes. Snijd de ham in reepjes. Verwarm een klontje boter in een hapjespan en verwarm hierin de prei circa 4 minuten. Voeg de ham, mosterd en slagroom toe en kook circa 5 minuten. Snijd de appel eerst in plakjes en daarna in reepjes en roer ze door de prei. Breng op smaak met zout en peper en zet het vuur uit.
Schnitzels paneren
Kluts de eieren met een beetje zout en versgemalen peper in een diep bord. Wentel de kalfsschnitzels door de bloem, eieren en het paneermeel.
Schnitzels bakken
Verhit een ruime scheut olie en de rest van de boter in een koekenpan en bak de schnitzels op laag vuur om en om in circa 8 minuten goudbruin en gaar.
Aardappels afmaken
Giet de aardappels af en laat ze goed uitwasemen. Snijd de bieslook heel fijn. Meng de bieslook en een flinke scheut olijfolie extra vierge door de aardappels en breng op smaak met versgemalen peper.
Schnitzels uit laten lekken
Besprenkel de schnitzels net voor je ze uit de pan haalt met het sap van een halve citroen en laat de schnitzels uitlekken op keukenpapier.
Aan tafel!
Schep de prei en de aardappels op bord en leg er een schnitzel bij.
0 reacties