Gerookte makreelsalade

10
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Gerookte makreelsalade

  • Verwarm een pan en rooster de walnoten circa 4 minuten.
  • Snijd de witlof in plakken.
  • Maak de makreel schoon en verdeel de makreel in gelijke stukjes.
  • Snijd de radijsjes in plakjes.
  • Halveer de avocado in de lengte, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Halveer de Amsterdamse uien.
  • Verwijder de schil van de grapefruit en snijd de partjes grapefruit tussen de vliezen uit.
  • Meng voor de dressing in een grote kom de witte wijnazijn, mangochutney, mosterd, een beetje zout en versgemalen peper. Schenk al roerend met een garde de olijfolie extra vierge erbij.
  • Meng de walnoten, witlof, makreel, radijs, avocado, Amsterdamse uien en de partjes grapefruit door de dressing.
  • Snijd het brood in dikke plakken.
  • Knip de tuinkers los.

Serveren

  • Verdeel de salade en de plakken brood over borden. Strooi de tuinkers erover.

Ingredienten

4
Personen

Gerookte makreelsalade

  • 130 g walnoten
  • 4 stronken witlof
  • 1 gerookte makreel
  • 1 bos radijs
  • 1 avocado
  • 100 g Amsterdamse uien
  • 1 grapefruit
  • 20 ml witte wijnazijn
  • 1 el mangochutney
  • 1 el gladde mosterd
  • 60 ml olijfolie extra vierge
  • 0.5 bruin brood
  • 1 bak tuinkers
Geef je waardering
10