De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gerookte makreelsalade

15 MIN
Gerookte makreelsalade

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Gerookte makreelsalade

  • Verwarm een pan en rooster de walnoten circa 4 minuten.
  • Snijd de witlof in plakken.
  • Maak de makreel schoon en verdeel de makreel in gelijke stukjes.
  • Snijd de radijsjes in plakjes.
  • Halveer de avocado in de lengte, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Halveer de Amsterdamse uien.
  • Verwijder de schil van de grapefruit en snijd de partjes grapefruit tussen de vliezen uit.
  • Meng voor de dressing in een grote kom de witte wijnazijn, mangochutney, mosterd, een beetje zout en versgemalen peper. Schenk al roerend met een garde de olijfolie extra vierge erbij.
  • Meng de walnoten, witlof, makreel, radijs, avocado, Amsterdamse uien en de partjes grapefruit door de dressing.
  • Snijd het brood in dikke plakken.
  • Knip de tuinkers los.

Serveren

  • Verdeel de salade en de plakken brood over borden. Strooi de tuinkers erover.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker