Gerookte makreelsalade
- Verwarm een pan en rooster de walnoten circa 4 minuten.
- Snijd de witlof in plakken.
- Maak de makreel schoon en verdeel de makreel in gelijke stukjes.
- Snijd de radijsjes in plakjes.
- Halveer de avocado in de lengte, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Halveer de Amsterdamse uien.
- Verwijder de schil van de grapefruit en snijd de partjes grapefruit tussen de vliezen uit.
- Meng voor de dressing in een grote kom de witte wijnazijn, mangochutney, mosterd, een beetje zout en versgemalen peper. Schenk al roerend met een garde de olijfolie extra vierge erbij.
- Meng de walnoten, witlof, makreel, radijs, avocado, Amsterdamse uien en de partjes grapefruit door de dressing.
- Snijd het brood in dikke plakken.
- Knip de tuinkers los.
Serveren
- Verdeel de salade en de plakken brood over borden. Strooi de tuinkers erover.
Meld je aan en praat mee