De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Geprakte aardappel met karbonaadjes en haricot verts

Boen de aardappelen schoon onder koud stromend water. Kook ongeveer 20 minuten in kokend water met 1 eetlepel zout. Voeg de haricots verts de laatste 5 minuten toe. Laat daarna goed uitstomen.

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Geprakte aardappel met karbonaadjes en haricot verts

Bereidingswijze

Boen de aardappelen schoon onder koud stromend water. Kook ongeveer 20 minuten in kokend water met 1 eetlepel zout. Voeg de haricots verts de laatste 5 minuten toe. Laat daarna goed uitstomen.

Kruid de karbonades met peper en zout en bak ze op medium vuur in wat olijfolie, ongeveer 6-7 minuten per kant. Houd ze daarna warm op een bord onder wat aluminiumfolie. Bak de haricots verts nog even kort in de pan van de karbonaadjes op zodat ze extra knapperig worden.

Smelt de roomboter in een pannetje of op een laag wattage in de magnetron. Snijd de peterselie fijn.

Leg de karbonaadjes, de aardappels en de haricots verts op de borden. Druk elke aardappel met een pureestamper of een grote vork plat en overgiet met de gesmolten boter en bestrooi met de platte peterselie en eventueel extra zout en peper.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.