Gepofte aardappelstamppot

4
Makkelijk

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 220 °C. Prik met een aardappelschilmesje kleine gaatjes in de aardappels. Bestrooi ze met een beetje zout en besprenkel met olie. Verpak de aardappels losjes in aluminiumfolie en leg ze in een ovenschaal. Pof de aardappelen circa 45 minuten in de oven. Snijd de prei en winterpeen in grove stukken en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Pel en snijd de uien in stukken en verdeel ze met de tijm en rozemarijn over de groente. Besprenkel het geheel met olie en wijn en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel de spekjes erover en zet de bakplaat de laatste 20 minuten van de baktijd van de aardappels in de oven.

Haal de aardappels en groente uit de oven en haal de rozemarijn tussen de aardappels uit. Vouw het aluminiumfolie open, snijd de aardappels in de lengte door en klap ze een beetje open. Schep de aardappels leeg in een pan en leg de lege schillen in het aluminiumfolie op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met een flinke scheut olie, bestrooi met een beetje zout en bak de schillen circa 10 minuten in de oven tot ze krokant zijn. Voeg de groente met het spek, de rucola, mosterd en boter toe aan de aardappels in de pan en stamp het geheel goed door elkaar. Breng eventueel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Vul de krokante aardappelschillen met de stamppot en bestrooi met geraspte kaas en serveer ze in het aluminiumfolie.

Ingredienten

4
Personen

Gepofte aardappelstamppot

  • 4 grote aardappels
  • zonnebloemolie
  • 0.5 prei
  • 0.5 winterpeen
  • 2 uien
  • 75 g rucola
  • 3 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • 75 ml witte wijn
  • 200 g spekjes
  • 0.5 el grove mosterd
  • 20 g boter
  • 40 g geraspte kaas

Extra nodig

  • bakpapier
  • aluminiumfolie
  • pureestamper
  • ovenschaal
Geef je waardering
4