Halveer de citroen en rasp de schil met een dunschiller. Breng de wijn met het water, de, suiker, citroensap, steranijs, het kaneelstokje, de kruidnagel en kardemom aan de kook. Roer tussendoor om de suiker op te lossen. Zet zodra de suiker is opgelost het vuur hoog om het vocht te laten inkoken en om de specerijen hun smaak af te laten geven. Schil de peren en laat het stokje eraan zitten. Voeg de peren toe aan de wijn en zorg ervoor dat ze helemaal onder staan. Laat circa 20 minuten zachtjes koken op laag vuur. Haal de peren uit de wijn en verdeel ze over borden. Kook de rode wijn nog circa 10 minuten tot een siroop. Giet de siroop over de peren en serveer op kamertemperatuur.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
gepocheerde peren in rode wijn
40 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Baking Good, Baking Bad
Parijs is de stad van de liefde, licht, maar ook de stad van verrukkelijk eten en prachtige patisserie. De Britse kookboekenschrijver Harry Eastwood is gek op taarten en gebak en ze staat voor een grote uitdaging: ze maakt namelijk de lekkerste gebakjes en patisserie na met één vraag… Hoe maak ik dit minder zoet, maar net zo lekker?
Bekijk hier haar recepten.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Reacties op het recept
Meld je aan en praat mee
Deel je ervaring of tips met ons en praat mee met andere 24kitchen fans.
0 reacties