De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gepocheerde peren in rode wijn

40 min (voor)bereidingstijd
Gepocheerde peren in rode wijn

Een recept van

Harry Eastwood

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Halveer de citroen en rasp de schil met een dunschiller. Breng de wijn met het water, de, suiker, citroensap, steranijs, het kaneelstokje, de kruidnagel en kardemom aan de kook. Roer tussendoor om de suiker op te lossen. Zet zodra de suiker is opgelost het vuur hoog om het vocht te laten inkoken en om de specerijen hun smaak af te laten geven. Schil de peren en laat het stokje eraan zitten. Voeg de peren toe aan de wijn en zorg ervoor dat ze helemaal onder staan. Laat circa 20 minuten zachtjes koken op laag vuur. Haal de peren uit de wijn en verdeel ze over borden. Kook de rode wijn nog circa 10 minuten tot een siroop. Giet de siroop over de peren en serveer op kamertemperatuur.

Parijs is de stad van de liefde, licht, maar ook de stad van verrukkelijk eten en prachtige patisserie. De Britse kookboekenschrijver Harry Eastwood is gek op taarten en gebak en ze staat voor een grote uitdaging: ze maakt namelijk de lekkerste gebakjes en patisserie na met één vraag… Hoe maak ik dit minder zoet, maar net zo lekker?

Bekijk hier haar recepten.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker