De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gepocheerde kip met sperziebonen

Maak deze snelle en verrassende kip met sperziebonen van Miljuschka.

40 min (voor)bereidingstijd
Snel met Miljuschka: frisse start Gepocheerde met sperziebonen

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Met kip kan je alle kanten op: bakken, braden, grillen, stoven we kennen het allemaal. Maar heb je wel eens gepocheerde kip op? Supermakkelijk om te maken. Ik raad het iedereen aan! 

Bereidingswijze

Gepocheerde kip

  1. Kneus het citroengras. Pel de knoflook 

  2. Doe de kipfilet, citroengras, knoflook, gember, kokosmelk, water, zout en peper in een pan en breng aan kook. Zet dan het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes koken tot de kipfilet helemaal gaar is. Haal de kip uit de pan en dek af met folie.

  3. Doe de parelcouscous in dezelfde pan met kokosbouillon en kook ongeveer 10 minuten. Voeg in de laatste 3 minuten de sperziebonen toe en kook beetgaar.  

  4. Schep de parelcouscous en sperziebonen met een schuimspaan uit de pan en verdeel over vier borden. Snijd de kipfilet in dikke plakken en verdeel over de borden. Besprenkel met limoensap. 

Topping

  1. Snijd de knoflook in dunne plakken. Hak de pinda’s grof. Hak de koriander fijn. Snijd de rode peper in kleine stukjes. Snijd de bosui in ringetjes.  

  2. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de knoflook, kokosvlokken en pinda’s goudbruin. Schep in een kom en meng met de koriander, rode peper, bosui en limoenrasp en meng goed door elkaar. Serveer over de borden met de gepocheerde kip. 

    BEKIJK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN SNEL MET MILJUSCHKA: FRISSE START

Het nieuwe jaar is van start en de goede voornemens komen weer ter sprake. In "Snel met Miljuschka: Frisse start" maakt Miljuschka de snelste, lekkerste en gezondste recepten om jouw jaar goed te beginnen.

Snel met mil frisse start

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker