Gepocheerde kip
-
Kneus het citroengras. Pel de knoflook
-
Doe de kipfilet, citroengras, knoflook, gember, kokosmelk, water, zout en peper in een pan en breng aan kook. Zet dan het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes koken tot de kipfilet helemaal gaar is. Haal de kip uit de pan en dek af met folie.
-
Doe de parelcouscous in dezelfde pan met kokosbouillon en kook ongeveer 10 minuten. Voeg in de laatste 3 minuten de sperziebonen toe en kook beetgaar.
-
Schep de parelcouscous en sperziebonen met een schuimspaan uit de pan en verdeel over vier borden. Snijd de kipfilet in dikke plakken en verdeel over de borden. Besprenkel met limoensap.
Topping
-
Snijd de knoflook in dunne plakken. Hak de pinda’s grof. Hak de koriander fijn. Snijd de rode peper in kleine stukjes. Snijd de bosui in ringetjes.
-
Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de knoflook, kokosvlokken en pinda’s goudbruin. Schep in een kom en meng met de koriander, rode peper, bosui en limoenrasp en meng goed door elkaar. Serveer over de borden met de gepocheerde kip.
BEKIJK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN SNEL MET MILJUSCHKA: FRISSE START
0 reacties