De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gepaneerde kip met kerrie-ananas-saus

Verwen jezelf (of anderen) op deze heerlijke, warme maaltijd. Niet alleen onwijs lekker, maar ook nog eens supermakkelijk! Perry deelt zijn verrukkelijke recept. 

15 min voorbereidingstijd
25 min kooktijd
Gepaneerde kip met kerrie-ananas-saus

Een recept van

Perry de Man

Perry De Man

Verwen jezelf (of anderen) met deze heerlijke Hollandse pot. Niet alleen onwijs lekker, maar ook nog eens supermakkelijk! Perry deelt zijn verrukkelijke recept. 

Bereidingswijze

Gepaneerde kip  

Stap 1: 
Schil de aardappels en snijd in blokjes. Dop de sperziebonen.  

Stap 2: 
Kook de aardappels in een pan met water in circa 15 minuten gaar. Kook in een andere pan de sperziebonen gaar in circa 10 minuten. Giet beide af. Roer vervolgens een klont boter en nootmuskaat door de sperziebonen. 

Stap 3: 
Bestrooi de kipfilets met kipkruiden. Klop de eieren los in een schaaltje. Verdeel de bloem en paneermeel over twee andere schaaltjes. 

Stap 4: 
Haal de kipfilets door de eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel. Zorg dat de kipfilets goed bedekt zijn. 

Tip van Perry:  
Zorg dat je bij paneren met één hand de natte ingrediënten aanraakt en met de andere hand de droge. Zo voorkom je (hele) vieze handen.  

Stap 5: 
Verhit een pan met de roomboter en bak de kipfilets goudbruin. Serveer met de aardappels en sperziebonen. 

Kerrie-ananas-saus 

Stap 1: 
Verwarm de olie in een steelpan. Voeg de kerrie toe en bak circa 5 minuten op middelhoog vuur mee.  

Stap 2: 
Meng de mayonaise door het kerrie-mengsel en voeg de poedersuiker toe. Meng goed door.  

Stap 3: 
Snijd de ananas in kleine stukjes en meng door de saus.  

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT GUILTY PLEASURES  

In dit programma biechten bekende Nederlanders waaronder Dan Karaty, Sergio Vyent en Shirma Rouse hun geheime eetgewoontes op aan 24Kitchen-chef Perry de Man en bereiden ze samen een culinaire versie van hun favoriete gerecht. 

 

guilty pleasures

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Geweldig ga zo door, vanavond eten we dit recept, alleen door het sausje heb ik een teentje verse knoflook gedaan, verrukkelijk
Tonny van de Raa
05-12-2023

Ook lekker