Gepaneerde kip
Stap 1:
Schil de aardappels en snijd in blokjes. Dop de sperziebonen.
Stap 2:
Kook de aardappels in een pan met water in circa 15 minuten gaar. Kook in een andere pan de sperziebonen gaar in circa 10 minuten. Giet beide af. Roer vervolgens een klont boter en nootmuskaat door de sperziebonen.
Stap 3:
Bestrooi de kipfilets met kipkruiden. Klop de eieren los in een schaaltje. Verdeel de bloem en paneermeel over twee andere schaaltjes.
Stap 4:
Haal de kipfilets door de eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel. Zorg dat de kipfilets goed bedekt zijn.
Tip van Perry:
Zorg dat je bij paneren met één hand de natte ingrediënten aanraakt en met de andere hand de droge. Zo voorkom je (hele) vieze handen.
Stap 5:
Verhit een pan met de roomboter en bak de kipfilets goudbruin. Serveer met de aardappels en sperziebonen.
Kerrie-ananas-saus
Stap 1:
Verwarm de olie in een steelpan. Voeg de kerrie toe en bak circa 5 minuten op middelhoog vuur mee.
Stap 2:
Meng de mayonaise door het kerrie-mengsel en voeg de poedersuiker toe. Meng goed door.
Stap 3:
Snijd de ananas in kleine stukjes en meng door de saus.
1 reactie