De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gemberkoek met rozijnen

Deze heerlijke gemberkoeken met rozijnen zijn de ideale delicatesse voor bij de koffie of thee!

10 MIN
Gemberkoek met rozijnen

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Wel de rozijnen circa 15 minuten in heet water en giet ze af. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Breng het water met de appelstroop aan de kook. Los de boter erin op, laat in een koele kom afkoelen tot handwarm.

Vet de bakvorm in en bekleed deze met bakpapier.
Meng de bloem met het bakpoeder. Meng het ei, kaneel, gemberpoeder, suiker en het bloemmengsel door de stroopsiroop. Voeg het bloemmengsel toe en roer tot het is opgelost. Giet de rozijnen af en voeg deze toe. Voeg als laatste de pecannoten toe en meng tot een beslag. Giet het beslag in de bakvorm. Bak de koek in circa 35 minuten goudbruin en gaar. Laat de gemberkoek in de vorm afkoelen. Bestuif de onderkant van de gemberkoek met poedersuiker, draai de vorm om op het aanrecht en haal de vorm van de koek.

Garnering
Meng het eiwit met een beetje poedersuiker en voeg geleidelijk meer poedersuiker toe tot het mengsel mooi wit is. Meng er dan gember- en kaneelpoeder door. Schep in een cornetje en spuit lijnen over de koek. Snijd de koek in stukken.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker