Steek de kolen van de barbecue aan en laat hem goed heet worden.
Halveer
de rode peper over de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
Schil en snijd de gember fijn. Halveer de bol knoflook. Verhit een scheut olie
in een pan en fruit de peper, gember en knoflook. Voeg de honing, sojasaus en
ketjap toe en roer goed door. Voeg de kipvleugels toe en schenk er zoveel water
op zodat de kipvleugels net onder staan. Breng aan de kook en kook de
kipvleugels in 10 tot 15 minuten gaar.
Haal
de kipvleugels uit het vocht en laat het vocht inkoken tot siroop.
Gril
de kipvleugels om en om circa 6 minuten op de barbecue tot ze lekker gegrild
zijn. Bestrijk ze tussendoor met de siroop.
Snijd
de sla in stukken en halveer de cherrytomaatjes. Meng de sla met de tomaatjes
en de mayonaise en breng op smaak met een
beetje zout en versgemalen peper.
Serveer
de kipvleugels met de salade.
TIP:
Je kunt de kippenvleugels ook in de oven garen. Gaar ze in circa 15 minuten in
een voorverwarmde oven op 220 ÂșC.
30 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties